GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štimac uvjerio indijske vlasti da ispuni njegov zahtjev

Štimac uvjerio indijske vlasti da ispuni njegov zahtjev
ISPUNIO CILJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2023 / 17:33
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW DELHI - Indijska reprezentacija ipak će sudjelovati na Azijskim igrama u rujnu i listopadu ove godine. Igor Štimac tako će na natjecanje koje se održava u Kini povesti U-23 reprezentaciju iako mu isprva to nije bilo dozvoljeno.

Naime, indijske vlasti inače na Azijskim igrama dozvoljavaju nastup samo selekcijama koje su među najboljih osam u Aziji.

Indijska muška nogometna reprezentacija trenutno je 18. na azijskoj ljestvici, no vlasti su joj ipak odlučile dozvoliti nastup na Azijskim igrama, baš kao i ženskoj reprezentaciji. Važnu ulogu odigrao je i Igor Štimac, izbornik tamošnje seniorske selekcije, koji je u ponedjeljak videopozivom iz Hrvatske obavio razgovor s indijskim ministarstvom sporta, prenosi Index.

"Nije to bila prezentacija. Znam koliko ti ljudi imaju posla i znao sam da sam morao biti kratak da ih uvjerim da nam daju priliku. To sam i učinio. Objasnio sam da je naša filozofija u zadnje četiri i pol godine bila temeljena na otvaranju vrata seniorske reprezentacije mladim igračima koji su bili na U-17 Svjetskom prvenstvu 2017. godine", objasnio je Štimac u intervjuu za RevSportz i dodao:

"Danas kada pogledate našu ekipu, ti igrači su naša snaga, naša energija. Imaju pozitivan stav, igraju neustrašiv nogomet, imaju sjajan mentalitet. Ne bojim se ići s njima ni u jedan rat, bilo kakav rat."

"Ovo je velik dan za indijski nogomet i jedna jako ohrabrujuća odluka ministarstva sporta, cijenjenog ministra sporta Anuraga Thakura i naše vlade! Veliko im hvala što su prepoznali naše nedavne rezultate i što su nam omogućili da se testiramo na Azijskim igrama protiv velikih nogometnih zemalja", napisao je Štimac na Twitteru i nastavio:

"Hvala predsjedniku našeg saveza Kalyanu Chaubeyu, glavnom tajniku Shajiju Prabhakaranu i svima koji su nam pomogli dobiti ovu borbu! I na kraju bih izdvojio najvažniju stvar, a to je ljubav koju su naši navijači pokazali tako što su poslali milijune poruka i tweetova. Pokazali su koliko u Indiji imamo strasti za nogomet! Hvala vam iz dubine moga srca."

Tagovi: Igor Štimac, Indija
PROČITAJ I OVO
Ivan Jurić kandidat za trenera španjolskog velikana
TRENERI
Ivan Jurić kandidat za trenera španjolskog velikana
MADRID - Hrvatskom treneru ističe ugovor s Torinom i među favoritima je za posao novog trenera španjolske Seville, koju na kraju sezone napušta Quique Flores Sanchez.
Čupić objavio kraj karijere, evo što će sada raditi
RUKOMET
Čupić objavio kraj karijere, evo što će sada raditi
ZAGREB - Ivan Čupić (39) na kraju sezone završava prebogatu i uspješnu rukometnu karijeru. Popularni Čupko je danas i službeno objavio kraj karijere, a posljednju će utakmicu odigrati najvjerojatnije u četvrtak (23. svibnja, 18 sati) protiv Nexea.
Toni Kroos završava karijeru
EMOTIVNA OBJAVA
Toni Kroos završava karijeru
BERLIN - Toni Kroos je preko Instagrama objavio oproštaj od Real Madrida, ali i karijere, na kraju sezone.
Gattuso ide u Saudijsku Arabiju
TRENERI
Gattuso ide u Saudijsku Arabiju
ZAGREB - Talijanski nogometni stručnjak Gennaro Gattuso (46) po svemu sudeći bit će novi trener saudijskog prvoligaša Al Taawouna.
Sponzori Reala bijesni zbog novog Modrićevog ugovora
BIJES
Sponzori Reala bijesni zbog novog Modrićevog ugovora
MADRID - U Real Madridu ne miruju i već se mislima okreću novoj sezoni. Naveliko se promišlja o brojnim promjenama i nekim prinovama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE