GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stjepan Tomas na izlaznim vratima

Stjepan Tomas na izlaznim vratima
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2023 / 08:12
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
OSIJEK- Službene potvrde još nema, jer sastanak klupskog čelništva je u vrijeme pisanja teksta i dalje trajao, ali svakako će dogoditi očekivano. Izvjestan zaključak tog sastanka bit će kako je završio mandat Stjepana Tomasa na klupi Osijeka. Međutim, on Opus Arenu ne bi trebao napustiti sam. S njim bi vjerojatno trebao otići i sportski direktor Ivica Kulešević.

Već i činjenica da sportski direktor nije sudjelovao na sastanku na kojem se raspravljalo o budućnosti treneru sugerira upravo takav rasplet. U ponedjeljak su obojica još bili na svojim radnim mjestima, naoko običan radni dan, a Tomas je čak i odradio poslijepodnevni trening s momčadi, no dvojac koji je do sada vodio sportski sektor znao je što slijedi.

Nakon Koprivnice je postalo definitivno jasno kako ovako dalje više ne ide. Klupski predsjednik Ferenc Sakalj ovaj puta, za razliku od nekih prethodnih kriznih situacija, nije odgađao teške odluke i nije čekao sa smjenama nego je reagirao odmah. Tomas je dao svoje, platit će ceh sve slabije i slabije igre koja više nije ostavljala baš nikakvu nadu da može biti bolje. Energija u momčadi jednostavno više ne postoji niti u tragovima da bi se u klubu imali barem za nešto uhvatiti i nadati se boljim danima. Kulešević je, pak, funkcijom najodgovorniji za prijelazni rok, a uz to je i težak teret u odnosu navijača i klupske uprave. Štoviše, tribine su ga "prekrižile" davno, još od incidenta kojeg je imao proljetos kada je izašao pred navijače.

Tko će popuniti njihova mjesta koja još uvijek službeno nisu upražnjena znat će se uskoro. Dok u klubu još imaju kakav-takav luksuz da ne moraju odmah promovirati sportskog direktora koji će pripremiti i voditi zimski prijelazni rok, oko odabira trenera nemaju nimalo vremena jer već u subotu na Opus Areni gostuje Rudeš. Klupsko čelništvo je na liniji s nekoliko kandidata, a u igri su u jednom trenutku bila dvojica kandidata, Goran Tomić i Zoran Zekić.

Tomić je bio u igri i prije točno godinu dana, odmah nakon otkaza Nenadu Bjelici, ali je angažman propao zbog odštete koja je trebala biti isplaćena Rijeci. Iz današnje perspektive i s vremenskim odmakom, ta odluka čelnika Osijeka da ne isplate odštetu pokazala se jako lošom.

Ipak, izgleda kako je odluka pala. U Osijeku na klupi žele svog bivšeg trenera Zorana Zekića! Zekić je trenutno pod ugovorom s albanskim Partizanijem i upravo taj detalj stoji na putu brzog dolaska. Na Opus Areni ipak vjeruju kako će do prvenstvene utakmice protiv Rudeša Zoran Zekić izaći iz ugovora i u subotu voditi momčad.

Rekorder u Gradskom vrtu, i duljinom staža na klupi jedinog slavonskog prvoligaša i brojem utakmica koje je vodio, uvjerljivo je Zoran Zekić. Trenerom Osijeka bio je čak 1305 dana, od rujna 2015. do ožujka 2019., vodio je momčad u 152 utakmice od kojih je 126 prvenstvenih. Zekić je klupski rekorder i po broju prvenstvenih pobjeda (52), neriješenih ishoda (38), ali i poraza (36) među trenerima bijelo-plavih otkako je Prve HNL. Pod njim je Osijek u prosjeku osvajao 1,54 boda po utakmici. Potpisao je i dva najslavnija trijumfa u klupskoj povijesti, protiv nizozemskog velikana PSV-a kojeg je pobjedio i u Eindhovenu i u Gradskom vrtu.

Kako god, čelnicima Osijeka vrijeme nije saveznik i ime novog trenera, petog unatrag nešto više od godinu dana, trebalo bi biti poznato do sredine tjedna, a on će stići odraditi najviše dva-tri treninga, ako i toliko, prije svoje premijere na klupi protiv "fenjeraša" preko kojeg će Osijek tražiti prekid serije koji se oduljio na sada već pet utakmica bez pobjede.

Tagovi: Stjepan Tomas, Osijek, Goran Tomić, Zoran Zekić
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE