GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Toma Bašić pronašao novu sredinu

Toma Bašić pronašao novu sredinu
POSUDBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2024 / 14:26
Autor: SEEbiz
RIM - Hrvatski veznjak Toma Bašić (27) napušta Lazio i odlazi na posudbu u Salernitanu, objavio je talijanski insajder Nicolo Schira, koji tvrdi da je posao dvaju talijanskih klubova dogovoren.

Bašićev prelazak prošli tjedan najavio je i stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio.

Bašić nije bio u planovima trenera Lazija Maurizija Sarrija, koji mu je ove sezone dao svega devet minuta u talijanskom kupu i time mu pokazao da na njega ne računa. Imao je ponude nekoliko njemačkih i talijanskih klubova poput Augsburga i Verone, ali izabrao je posljednji sastav talijanskog prvenstva, s kojim će se boriti za ostanak.

Di Marzio je bio najavio da će se Bašić danas pridružiti novoj momčadi, u kojoj će igrati s Domagojem Bradarićem (24). Podsjetimo, riječ je o dvojici bivših igrača Hajduka. Prema podacima Transfermarkta, Bradarić je peti najskuplji prodani igrač Hajduka ikad (6.5 milijuna eura), a Bašić deseti (3.8 milijuna eura). Prvi je Luka Vušković, koji će za 13.8 milijuna eura otići u Tottenham.

Bašić je za Lazio, koji ga je 2021. godine Bordeauxu platio sedam milijuna eura, dosad odigrao 70 utakmica i zabio dva gola uz dvije asistencije. Ugovor s rimskim klubom ima još dvije i pol godine.

Seniorsku karijeru započeo je u Hajduku, gdje je kao 18-godišnjak stigao iz NK Zagreba. Sakupio je 75 nastupa, 11 pogodaka i 14 asistencija za splitski sastav. Hajduk ga je 2018. prodao Bordeauxu za 3.8 milijuna eura. Transfermarkt mu sada vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Tagovi: bašić, lazio, salernitana
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE