GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tudor napušta Marseille

Tudor napušta Marseille
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2023 / 12:37
Autor: SEEbiz / index.hr
MARSEILLE - Igor Tudor (45) napušta Marseille, objavio je stručnjak za nogometno tržište Fabrizio Romano.

 Hrvatski trener tako bi nakon samo jedne sezone mogao napustiti francuski klub s kojim je osvojio treće mjesto u Ligue 1, Ligu prvaka završio u grupnoj fazi, a iz Kupa Francuske ispao nakon što je senzacionalno izbacio PSG pa izgubio od drugoligaša Annecyja.

Tudor je razgovarao s vodstvom Marseillea te je već priopćio igračima kako odlazi, prenosi Romano. Podsjetimo, Tudora se u posljednje vrijeme povezivalo s Juventusom, gdje bi mogao naslijediti Maxa Allegrija nakon teške sezone torinskog kluba, kojemu su bili oduzeti bodovi zbog financijskih malverzacija.

Tudor je imao odlične i loše trenutke u tek završenoj sezoni, koju je na kraju zaključio bez direktnog plasmana u Ligu prvaka jer je na ljestvici francuskog prvenstva ostao iza prvaka PSG-a i drugog Lensa, klubova koji će direktno u elitno europsko natjecanje. Marseille pak očekuju kvalifikacije.

Francuski mediji više puta pisali su o njegovom čvrstom karakteru i strogom pristupu radu koji nekolicini igrača nije odgovarao. Primjerice, u porazu 1:2 od Lillea u 36. kolu nije koristio Dimitrija Payeta i Nunu Tavaresa zbog nedostatka zalaganja.

Francuski novinar Bruno Blanzat, koji radi za France Bleu Provence, krajem svibnja objavio je da će Tudor dobiti otkaz. Međutim, prema Romanovoj objavi, Tudor je sam odlučio otići.

Insajder Romeo Agresti, najpouzdaniji novinar kada je Juventus u pitanju, objavio je sljedeće: "Juventus je završio dovođenje Cristiana Giuntolija na mjesto sportskog direktora. Sada se samo čeka da on raskine ugovor s Napolijem.

Očekujem i da će doći trener poput Igora Tudora", napisao je Goalov novinar Agresti. Cristiano Giuntoli je jedan od tvoraca Napolijeve titule nakon 33 godine posta i uskoro bi trebao doći u torinski klub.

Tudor je i bivši igrač i pomoćni trener Juventusa, što mu itekako povećava šanse jer poznaje okruženje, smatraju Talijani. Tudor je od 1998. do 2007. bio član Juventusa kao igrač, a od 2020. do 2021. je radio kao pomoćnik tadašnjem prvom treneru Andrei Pirlu. Ranije u karijeri trenirao je Hajduk, PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese i Veronu.

Tagovi: iGOR tUDOR, oLYMPIQUE mARSEILLE, lIGA PRVAKA, Juventus
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE