GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Villarreal još jednom lako protiv Hajduka

Villarreal još jednom lako protiv Hajduka
UVJERLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2022 / 22:57
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Villarreal je i drugi put u play-offu Konferencijske lige bio bolji od Hajduka te je nakon 4-2 na domaćem terenu u uzvratu, na Poljudu, svladao splitsku momčad 2-0 (1-0).

Pred prepunim Poljudom i u odličnoj atmosferi Hajduk je jednako tako odigrao prvo poluvrijeme, ali je u svemu nedostajala egzekucija brojnih prilika. Na drugoj strani u 37. minuti je pogodio Pedraza, a u 56. uz veliku pomoć vratara Hajduka Lovre Kalinića i Chukwueze.

Utakmica je mogla početi šokantno za Hajduk. U 3. minuti je pogriješio Melnjak, a na pladnju je domaću mrežu imao Baena, no vodstvo gostiju je spriječio vratar Hajduka Kalinić.

Nakon toga uslijedila je odlična igra Hajduka u kojoj su se nizale prilike pred španjolskim vratima. U 8. minuti, nakon ubačaja Sahitija, opasno je glavom zaprijetio Livaja, ali je i promašio. U uvodnih sedamnaest minuta Livaja je čak pet puta pucao prema vratima Reine. Nakon pokušaja glavom uslijedilo je lijepo primanje lopte prsima i solidan udarac. Potom je zaprijetio nakon kornera pa lukavo sa središta terena i na kraju, najopasnije u 17. minuti, ali je s 20 metara topovski pucao i malo promašio željeni cilj.

Hajduk je u uvodu utakmice uistinu igrao nadahnuto. Svi su igrači bili rastrčani, Splićani se nisu bojali žestoko napasti prošlosezonskog polufinalistu Lige prvaka. Nakon silnih pokušaja Livaja gostujućeg vratara su testirali Biuk i Sahiti.

Do kraja poluvremena gosti su uspjeli primiriti Hajduk i zaustaviti silne nalete Splićana, a potom su i poveli. U 37. minuti Alfonso Pedraza je uz pomoć vratnice, iskosa, pogodio za 1-0 gostiju i povećanje na ukupnih 5-2. Do kraja poluvremena još je jednom pokušao Livaja, ovaj put iz slobodnog udarca, ali je i tada lopta tek fijuknula pored vratnice.

Nastavak susreta bolje je otvorio Villarreal koji je nakon nekoliko solidnih pokušaja u 56. minuti povećao prednost na 2-0. No, pritom mu je pomogao domaći vratar Lovre Kalinić koji je trebao lakoćom zaustaviti udarac Chukwuezea s vrha šesnaesterca. No, lopta se nekako odbila od Kalinićevih ruku i završila u mreži.

Potom je Villarreal primirio igru, a igrači Hajduka su ostali bez snage i entuzijazma koji ih je vodio kroz prvih 45 minuta. No, i u tom periodu solidne su šanse imali Mlakar i Biuk.

Unatoč silnom trudu Hajduk do kraja nije uspio doći do počasnog gola, a u samom finišu Morales je promašio savršenu priliku za 3-0.

Hajduk se time kao pretposljednji hrvatski klub oprostio od Europe te se do kraja sezone u potpunosti okreće obvezama u hrvatskim okvirima. Jedini predstavnik hrvatskog nogometa u Europi ostaje tako Dinamo u Ligi prvaka.

HAJDUK - VILLARREAL 0-2 (0-1)

prva utakmica 2-4

Stadion Poljud. Sudac: Andris Treimanis (Latvija)

Strijelci: 0-1 Pedraza (37), 0-2 Chukwueze (56)

Hajduk: Kalinić - Mikanović (od 60. Lovrencsics), Awaziem, Elez (od 80. Simić), Melnjak (od 80. Čolina) - Grgić, Fossati (od 67. Vuković) - Sahiti (od 60. Mlakar), Krovinović, Biuk - Livaja.

Villarreal: Reina - Femenia (od 80. Foyth), Mandi, Cuenca, Pedraza (od 80. Pau Torres) - Chukwueze, Parejo, Coquelin (od 46. Capoue), Baena - Lo Celso (od 58. Gerard Moreno), Jackson (od 58. Morales).

Žuti kartoni: Mikanović (Hajduk), Coquelin, Gerard Moreno (Villarreal)

Tagovi: Villarreal, Hajduk
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE