GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zajec razgovarao s Jakirovićem i igračima, evo što im je rekao

Zajec razgovarao s Jakirovićem i igračima, evo što im je rekao
TEŠKA SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2024 / 09:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sjećamo se dobro nekih Dinamovih europskih poraza iz prošlosti. Nakon teških, kao što je bio ovaj u Solunu, treneri su se mijenjali već u avionu.

Kad se sletjelo u Zagreb, treneri su bili bivši, već su se tražili novi. Ovog puta nije došlo do "smjene u oblacima". Jakirović je u petak normalno vodio trening, vodit će i iduće.

Kad je Velimir Zajec postao predsjednik Dinama, spustio se u svlačionicu, dao je podršku treneru Jakiroviću i igračima. Svi su prenijeli njegovu rečenicu:

- Stojimo iza trenera, Jakirović ima našu punu podršku. Zna se koji su ciljevi kluba, ali ne želimo imati situaciju da mijenjamo trenera nakon jednog poraza.

Potpuno istu stvar napravio je nakon debakla u Solunu. Opet je posjetio neposredne proizvođače i trenera, opet im je isporučio iste rečenice kao i onda kad je postao predsjednik. Naravno, poučeni iskustvom znamo da kad netko iz vrha kluba daje podršku treneru, obično ispadne loše po njega. Podrška obično ispadne predigra otkazu.

No, Zajec je prvi put prvi čovjek Modrih, ne znamo je li to njegov modus operandi. Sigurno mu nije bilo lako u Solunu. On je u Grčkoj nogometni Bog zbog svoje priče iz Panathinaikosa. Sigurno se iz Soluna želio vratiti kao pobjednik, htio je da njegova prva europska predsjednička utakmica završi uspjehom. Ispalo je obrnuto. Trener Jakirović i igrači zabili su mu nož u srce. Međutim, izvadio ga je i odmah iduće jutro oprostio svima, treneru i igračima. Naravno, ne može se od njega očekivati da stalno oprašta grijehe, neće moći stalno ekipa iz svlačionice otkupiti ih s nekoliko "zdravomarija" ili "očenaša". Idemo kazati da je oprost nakon Soluna vjerojatno posljednji.

U nedjelju Dinamo igra u Kranjčevićevoj ulici protiv Rudeša. Ukoliko Modri ne uspiju uhvatiti tri boda protiv fenjeraša i već sigurnog drugoligaša, logično je očekivati da će Dinamo nakon stanke zbog nastupa Vatrenih imati novog trenera. Ukoliko, što se očekuje, Modri svladaju Rudešane, onda stižu dvije "utakmice godine", polufinale Kupa i HNL ogled s Hajdukom. Tu bi se mogla definitivno razriješiti Dinamova sezona. U slučaju neuspjeha u oba ogleda, Modri po svemu mogu potpisati slom sezone i onda će Jakirović morati otići, pišu Sportske novosti.

Zajec je naslijedio Jakirovića, on je bio izbor sadašnje Uprave. I ona "na papiru" odlučuje o njemu. Makar je sasvim jasno da više nema takvu moć, da bez Zajeca i novog Izvršnog odbora ne može donijeti takvu odluku. Zapravo, nakon promjena u plavom domu, Jakirović je u rukama Zajeca i IO-a. To je valjda svima jasno.

Jasno, može se postaviti i pitanje što bi donijela promjena Jakirovića? Bi li neki novi trener odmah mogao posložiti puzzle i adekvatno krenuti u finiš sezone. Na Zajecu i novim ljudima u klubu je velika odgovornost. Oni su sigurno toga apsolutno svjesni. Modrima je ovoga trenutka apsolutni prioritet osvajanje naslova prvaka Hrvatske i za sve je najbolje da se odmah zaboravi debakl u Solunu. Ostati bez naslova ove sezone bio bi težak udarac, koji bi se manifestirao na kompletni život kluba, tu primarno mislimo na financije. Naravno da za takav mogući negativni rasplet Dinamove priče ne bi bili krivci Zajec i njegova ekipa jer oni su tek prije neki dan došli na vlast, ovakvo stanje u kojem je Dinamo treći na ljestvici uzrokovali su svojim dvorskim borbama oni prije. To je njihovo nasljeđe. Ali, to je već lanjski snijeg, teške odluke bit će ovog trenutka na Zajecovim plećima i novim ljudima.

Inače, Zajec se nije skrivao nakon poraza u Solunu, u petak je bio na utakmici Futsal Dinama...

Tagovi: ZAJEC, JAKIROVIĆ, DINAMO, RUDEŠ, HAJDUK, PERAS
PROČITAJ I OVO
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE