GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adam Neumann pokušava kupiti WeWork

Adam Neumann pokušava kupiti WeWork
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 20:06
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Adam Neumann želi kupiti tvrtku za nekretnine WeWork, tvrtku koju je suosnio 2010. i koja ga je devet godina kasnije izbacila iz bankrota navodeći potporu "dobro poznatih izvora kapitala" uključujući Third Point Dana Loeba.

No hedge fond je za CNBC rekao da nije angažirao nikakvo financiranje i da su razgovori s Neumannom bili "preliminarni".

DealBook je prvi izvijestio o Neumannovoj ponudi u utorak, pozivajući se na pismo koje je poslao Neumannov savjetnik.

"Third Point je imao samo preliminarne razgovore s Flowom i Adamom Neumannom o njihovim idejama za WeWork i nije se obvezao sudjelovati u bilo kojoj transakciji", rekao je hedge fond za CNBC.

Neumann i njegov startup Flow od prosinca 2023. "konzistentno izražavaju" "iskren interes" za kupnju WeWorka
i njegove zakupe izvan stečaja ili osiguravaju dužnikovo financiranje, ili DIP, prema pismu koje je DealBook dobio od Neumannova savjetnika Alexa Spiroa.

“WeWork je izvanredna tvrtka. Kao takvi, redovito primamo iskaze interesa od vanjskih strana. Mi i naši savjetnici uvijek preispitujemo te pristupe s ciljem djelovanja u najboljem interesu tvrtke”, rekao je glasnogovornik WeWorka za CNBC.

Ti napori sežu čak i dalje od prosinca, navodi se u pismu. Neumann je pokušao dogovoriti financiranje do 1 milijarde dolara u listopadu 2022., ali ga je bivši izvršni direktor Sandeep Mathrani odbio.

Savjetnici WeWorka odupirali su se Neumannovim nastojanjima, ali su na kraju predložili da Neumann osigura financiranje DIP-a umjesto terminskog plana, navodi se u pismu. Iz pisma nije odmah bilo jasno jesu li WeWork i Neumannov tim potpisali NDA, iako se u pismu kaže da su dvije strane razmjenjivale marže za jednu.

WeWork je podnio zahtjev za stečaj u studenom 2023. nakon godina financijskih problema. Neumann je podnio ostavku 2019. jer se tvrtka suočavala sa sve većom zabrinutošću ulagača oko korporativnog upravljanja i procjene.

Neumann i Spiro nisu odgovorili na CNBC-jev zahtjev za komentarom.

"I dalje vjerujemo da će posao koji trenutno obavljamo - rješavanje naših neodrživih troškova najma i restrukturiranje našeg poslovanja - osigurati da WeWork bude najbolje pozicioniran kao neovisna, vrijedna, financijski jaka i održiva tvrtka dugo u budućnosti", dodao je glasnogovornik WeWorka. .

Financial Times prvi je izvijestio o detaljima angažmana Third Pointa s Neumannom.

Tagovi: Adam Neumann, WeWork, Third Point, Loeb
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE