GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazonu na Otoku prijeti niz štrajkova, pa i na Crni petak

Amazonu na Otoku prijeti niz štrajkova, pa i na Crni petak
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2023 / 18:26
Autor: SEEbiz
LONDON - Zaposlenici internetske trgovine Amazon u Velikoj Britaniji najavljuju niz novih štrajkova, a očekuje se da će njih 1000 odgoditi posao čak i na Crni petak, koji se smatra praznikom za kupovinu. Među štrajkaškim zahtjevima je i povećanje plaća, javlja njemačka novinska agencija dpa. Sindikat Verdi danas je pozvao na štrajk zaposlenike ovog online diva u Njemačkoj.

Sindikat GMB objasnio je da će radnici Amazona u Coventryju, istočno od Birminghama, stupiti u štrajk 7., 8., 9. i 24. studenog, na Crni petak. Kako dodaju, bit će to najveći štrajk u povijesti Amazona, jer će mu se pridružiti 1000 zaposlenika.

Štrajk je najavljen samo dan nakon što je uprava tvrtke najavila povećanje plaća za najmanje jednu funtu (1,16 eura) po satu. Minimalna početna plaća za zaposlenike porast će na između 11,80 i 12,50 funti (13,65 i 14,46 eura) po satu, ovisno o lokaciji, te na između 12,30 i 13,00 funti u travnju, navodi tvrtka (14,22 i 15,03 eura). ) na sat.

Veće plaće za sve kategorije zaposlenih trebale bi stupiti na snagu 15. listopada.

Zaposlenici nisu zadovoljni povišicama, pa odgovor vide u štrajku. Rachel Fagan iz GMB-a rekla je da će štrajk biti "povijesni trenutak" jer su se slabo plaćeni radnici suprotstavili jednoj od najmoćnijih svjetskih korporacija. “Ovo je odgovor naših članova na pogreške menadžmenta Amazona koji ne zna slušati”, dodala je.

Amazonove prostorije u Coventryju, rekla je, bile su srce njegove distribucijske mreže i štrajk na Crni petak teško će pogoditi isporuke diljem zemlje.

Nezadovoljni su i zaposlenici u Njemačkoj, koja je Amazonov logistički centar za Europu. Tamo sindikati traže dogovor o većim plaćama i boljim uvjetima rada. Njemački sindikat Verdi pozvao je danas na 24-satni štrajk u pet logističkih centara u zemlji.

Tagovi: Amazon, Britanija
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE