GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CEO Huaweija: Bilo bi mi drago da me Biden nazove

CEO Huaweija: Bilo bi mi drago da me Biden nazove
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2021 / 08:17
Autor: Siniša Malus
TAIYUAN — Huaweijev CEO Ren Zhengfei izjavio je kako bi mu bilo drago da ga nazove novi američki predsjednik Joe Biden.

Ren se nada mekšem pristupu kineskom telekomunikacijskom divu nakon otprilike dvije godine pritiska Washingtona. Huawei je pod Trumpovom administracijom, koja je poduzela radnje kako bi spriječila pristup tvrtke ključnom softveru i komponentama, označen kao prijetnja nacionalnoj sigurnosti.

Washington je tvrdio da bi se Huaweijeva mrežna oprema mogla koristiti za špijuniranje Amerikanaca. Huawei je više puta demantirao te tvrdnje.

"Pozdravio bih takve telefonske pozive, a poruka se odnosi na zajednički razvoj i zajednički uspjeh", rekao je Ren u kineskom komentaru prevedenom od strane službenog tumača tijekom brifinga s novinarima. "SAD želi imati gospodarski rast, a Kina također želi gospodarski rast."

Šef Huaweija pokušao se žaliti na ekonomske interese američkih tvrtki i rekao da su neke od njih vidjele da na njihovo poslovanje utječe nemogućnost opskrbe kineske tvrtke.

“Ako se Huaweijevi proizvodni kapaciteti mogu proširiti, to bi značilo više prilika za opskrbu i američkih tvrtki. Vjerujem da će to biti od obostrane koristi. Vjerujem da će (nova) administracija imati na umu takve poslovne interese jer će oni odlučiti svoju novu politiku ”, rekao je Ren.

"Još uvijek se nadamo da možemo kupiti velike dijelove američkih komponenti kao i opremu kako bismo svi mogli imati koristi od kineskog rasta."

Ren je govorio na marginama događaja u kojem je Huawei otvorio novi laboratorij u sjevernom kineskom gradu Taiyuan usredotočen na dovođenje tehnologije u rudarsku industriju.

Tagovi: Ren Zhengfei, Huawei, Joe Biden, Donald Trump, trgovinski rat, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE