GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delivery Hero dovršio preuzimanje Glova

Delivery Hero dovršio preuzimanje Glova
FINALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2022 / 17:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Delivery Hero SE, vodeća svjetska platforma za lokalnu dostavu, uspješno je poduzela sve završne radnje za transakciju u vezi s GlovoApp23, S.A.

Grupa će time biti većinski dioničar Glova i držat će približno 94% dionica vodeće platforme za dostavu različitih kategorija proizvoda. Povećanje temeljnog kapitala Delivery Heroa i naknadno uvrštenje za trgovanje je u tijeku.

Niklas Östberg, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Delivery Hero, rekao je: “Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i vrlo smo sretni što možemo poželjeti dobrodošlicu Glovu u obitelj Delivery Hero. Godinama se poznajemo, volimo i vjerujemo jedni drugima. Naši timovi dijele istu viziju, a ipak još uvijek možemo puno naučiti jedni od drugih razmjenom znanja i istraživanjem tehnoloških i operativnih sinergija.”

Oscar Pierre, izvršni direktor i suosnivač Glova, rekao je: “Udruživanje snaga s obitelji Delivery Hero ubrzat će naš rast i razvoj našeg proizvoda. Zajedno ćemo tako služiti velikom dijelu stanovništva na četiri kontinenta, s milijunima lokalnih tvrtki i dostavljača koji će kontinuirano imati koristi od naše platforme. Vrlo smo sretni što smo konačno počeli raditi zajedno i dijeliti znanja i tehnologiju s drugim brendovima u Grupi.”
Snažna prisutnost Glova u Južnoj Europi i EEMEA-i nadopunjuje globalni otisak Delivery Heroa, čime se ukupan broj zemalja popeo na 74 i na raspolaganju je gotovo 2 milijarde ljudi na četiri kontinenta.

Strateško partnerstvo koje proizlazi iz ove transakcije omogućit će objema tvrtkama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu stručnost. Glovo će nastaviti poslovati sa svojim postojećim brendom i platformom pod trenutnim menadžerskim timom na čelu s dvojicom osnivača Oscarom Pierreom i Sachom Michaudom, koji nastavljaju držati svoja ulaganja u Glovo.

Detaljnije informacije o poslovnim rezultatima Glova u prvom polugodištu 2022., plan je, objavit će u sljedećim tjednima nakon formalnog zatvaranja transakcije.

Tagovi: Delivery Hero, Glovo
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE