GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deloitte: Three of them najbrže rastuća hrvatska tehnološka tvrtka

Deloitte: Three of them najbrže rastuća hrvatska tehnološka tvrtka
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2021 / 10:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Three of them je najbrže rastuća hrvatska tehnološka tvrtka ovogodišnjeg Deloitteovog natječaja 50 najbrže rastućih tvrtki srednje Europe, pri čemu su u glavnoj kategoriji plasman među najbolje ostvarile četiri hrvatske tvrtke, a još trima je to uspjelo u potkategoriji "Zvijezde najvećeg rasta".

Kako su izvijestili iz konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte, svih sedam tvrtki iz Hrvatske koje su ostvarile plasman po prvi put su sudjelovale na natječaju, na koji se ove godine prijavilo rekordnih gotovo 450 tvrtki iz srednje Europe, od tog 32 iz Hrvatske.

Pritom, u glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih tvrtki, hrvatska IT tvrtka Three of them, kojoj su glavna djelatnost internet i mobilna rješenja temeljena na B2B i B2C projektima, našla se na 19. mjestu s rastom prihoda od 1.011 posto.

Flow and Form, softverska tvrtka koja se bavi razvojem rješenja za trgovanje nekretninama, zauzela je 32. mjesto sa skokom prihoda od 726 posto, odmah nakon nje, na 33. mjesto, plasirala se digitalna agencija Async Lab s rastom od 725 posto, dok je Reactor Studio, čija je djelatnost razvoj aplikacija, zauzeo 37. mjesto, uz rast od 684 posto.

"Ulazak na 'Fast 50' listu, a posebno plasman na njoj, potvrda nam je da smo se odlučili za dobru politiku razvoja tvrtke. Veseli nas da smo prepoznati kao vrlo uspješna tvrtka i da se naš trud isplatio. U razdoblju od dvije godine, s jedne zaposlene osobe, narasli smo na njih deset te i dalje rastemo i zapošljavamo. Naš glavni proizvod je najveći 'ecommerce sustav' za ljekarne u Njemačkoj. Sustav je to koji ljudima olakšava pristup lijekovima te njihovim terapijama. Zadovoljstvo nam je raditi na projektu koji direktno utječe na kvalitetu života ljudi", istaknuli su vlasnici tvrtke Three of them Petar Gabud, Robert Drago Šinko i Marko Gabud u izjavi koja se prenosi u priopćenju.

Iz Deloittea su napomenuli i da je trima hrvatskim tvrtkama malo nedostajalo za plasman na glavnu listu - Bazzar.hr je tako zauzeo 52. mjesto uz rast od 541 posto, Udonis 53. mjesto uz skok od 536 posto, a odmah nakon, na 54. mjestu, je Newton Technologies Adria, s porastom prihoda od 529 posto.

Inače, ljestvica pedeset najbrže rastućih tehnoloških poduzeća u srednjoj Europi rangira tvrtke prema najbržem rastu prihoda u razdoblju od četiri uzastopne godine. Ljestvica za 2021. godinu tako se temelji na analizi prihoda ostvarenih u razdoblju od 2017. do 2020. godine. Pritom, da bi se tvrtka kvalifikacirala za uvrštenje na ljestvicu glavne kategorije (Fast 50), u 2017., 2018. i 2019. godini godišnji su joj prihodi morali iznositi najmanje 50 tisuća eura, a u 2020. godini su morali biti veći od sto tisuća eura.

Brightdock najbolje plasirana hrvatska tvrtka u potkategoriji "Zvijezde najvećeg rasta"

Tu je i nova kategorija "Tvrtke u usponu", koja obuhvaća i rangira mlade tvrtke koje još ne ispunjavaju kriterije za prijavu na glavno natjecanje. Ta kategorija obuhvaća dvije potkategorije - "Zvijezde najvećeg rasta" i "Zvijezde među ulagačima".

U kategoriji "Zvijezde najvećeg rasta" tako utvrđuje se poredak 25 tvrtki koje su dokazale prirodan rast u razdoblju od tri godine, dok se u kategoriji "Zvijezde među ulagačima" rangiraju tvrtke u koje se najviše ulagalo od 1. siječnja 2018. do 31. svibnja ove godine.

U kategoriji "Zvijezde najvećeg rasta" na četvrto mjesto se plasirala hrvatska digitalna agencija Brightdock s rastom od 2.010 posto, na 12. mjestu našla se softverska tvrtka HiveTech sa skokom od 786 posto, dok je 24. poziciju, uz rast od 203 posto, zauzeo CircuitMess, koji se bavi razvojem softvera i hardvera te proizvodnjom obrazovnih i zabavnih elektroničkih uređaja.

Deloitteovo natjecanje ima i jednu posebnu kategoriju, "Zvijezde pozitivnog utjecaja", kojom se odaje priznanje tvrtkama koja uspješno povežu izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom na društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost - barem jednom od navedenih područja.

U toj kategoriji, pokrenutoj prošle godine, predstavljene su tri hrvatske tvrtke: Q, Nanobit i Speck.

Češka na listi "Fast 50" prednjači s 19 tvrtki

Tvrtke iz devet država su ostvarile plasman na glavnom natječaju, pri čemu je među 50 najbolje rangiranih 19 bilo iz Češke, 16 iz Poljske, pet iz Slovačke, a slijedi Hrvatska s četiri plasirane tvrtke. Bugarska je među prvih 50 imala dvije tvrtke, a Albanija, Estonija, Litva i Slovenija po jednu.

Pobjednik je bila češka "fintech" tvrtka FTMO, koja je u razdoblju od 2017. do 2020. ostvarila rekordan rast od čak 39.423 posto.

Kako su izvijestili iz Deloittea, ta tvrtka je razvila jedinstvenu obrazovnu platformu koja trgovcima na financijskim tržištima omogućava upravljanje rizicima i disciplinirano trgovanje kako bi usvojili najbolju praksu, izbjegli pogreške te smanjili otpad.

Rekordna je bila i prosječna stopa rasta prihoda tvrtki u natječaju ostvarenih između 2017. i 2020. godine, a iznosila je 2.278 posto, dok je primjerice u 2020. to iznosilo 1.460 posto.

Također, i ove godine na ljestvici su dominirale softverske tvrtke, njih 33.

"Unatoč dominaciji softverskih tvrtki na 'Fast 50' natječaju, dvije su 'fintech tvrtke' u prvih deset, uključujući ukupnog pobjednika, kao i dvije iz sektora zdravstva i znanosti o životu. Osim toga, 33 softverske tvrtke pokrivaju širok spektar različitih usluga i područja djelovanja. To samo dokazuje raspon i dubinu vrhunske izvrsnosti u svim sektorima, zemljama i industrijama", komentirao je Natko Sertić, partner u Deloitteovom Odjelu poreznog savjetovanja i voditelj "Fast 50" programa u Hrvatskoj.

Sertić je kazao da se jasno nazire da je tehnologija koja neprestano napreduje najvažniji pokretač budućih uspjeha, u smislu povećanja učinkovitosti, poboljšanja kvalitete, jednostavnosti izvedbe te podrške održivosti.

"Zato je fantastično vidjeti toliko izvanrednih mladih tvrtki iz Hrvatske kako otvaraju nove horizonte i nove mogućnosti na toliko različitih načina", izjavio je Sertić.

Tagovi: Deloitte, Three of them, Async Lab
PROČITAJ I OVO
 NFC beskontaktna plaćanja sada su dostupna na Huawei pametnim telefonima
PLAĆANJA
 NFC beskontaktna plaćanja sada su dostupna na Huawei pametnim telefonima
ZAGREB – Huawei je svoj mobilni ekosustav obogatio uvrštavanjem nove aplikacije za pametne financije, koja omogućuje beskontaktna plaćanja putem NFC-a na pametnim telefonima Huawei P50 serije, P50 Pro i P50 Pocket, te na drugim HMS uređajima poput nove 9.
Google traži zamjenu za kolačiće
KOLAČIĆI
Google traži zamjenu za kolačiće

NEW YORK - Google nastavlja potragu za zamjenom za 'kolačiće' koja bi trebala omogućiti kompanijama da kupuju oglasni prostor na temelju pretraživanja korisničkih podatka, ne ugrožavajući privatnost.

Iznad Hrvatske izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca
METEOR
Iznad Hrvatske izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca
ZAGREB - Hrvatski astronomski savez izvijestio je kako je večeras iznad Hrvatske oko 18 sati izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca, a od njega prema preliminarnim rezultatima nije ostalo ništa jer je u potpunosti sagorio u atmosferi sjeverozapadno od Zadra.
Facebook najavio izradu novoga AI superračunala koje će biti najbrže na svijetu
PLANOVI
Facebook najavio izradu novoga AI superračunala koje će biti najbrže na svijetu
SAN FRANCISCO - Matična tvrtka Facebooka, Meta Platforms Inc, objavila je u ponedjeljak da su članovi njezina istraživačkog tima stvorili novo superračunalo namijenjeno istraživanju umjetne inteligencije te vjeruju da će, kada bude dovršeno sredinom 2022., biti najbrže na svijetu.
ECA: Članice EU znatno kasne s uvođenjem 5G mreža, potreban novi zamah
5G
ECA: Članice EU znatno kasne s uvođenjem 5G mreža, potreban novi zamah
ZAGREB - Države članice EU-a znatno kasne s uvođenjem 5G mreža, čime se dovodi u pitanje ostvarenje EU ciljeva u području pristupa i pokrivenosti 5G-om te je potrebno stvoriti novi poticaj za ubrzanje uvođenje tih mreža u EU, poručili su iz Europskog revizorskog suda (ECA) u izvješću o implementaciji sigurnih 5G mreža u Europskoj uniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE