GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Telekom i Ericsson jačaju partnerstvo 5G ugovorom

Deutsche Telekom i Ericsson jačaju partnerstvo 5G ugovorom
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2020 / 10:22
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Ericsson i Deutsche Telekom AG, najveći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Europi po prihodima, ojačali su svoje partnerstvo novim višegodišnjim sporazumom o uvođenju 5G radijske pristupne mreže (RAN) ovog davatelja usluga širom Njemačke.

Prema uvjetima sporazuma, tijekom sljedećih nekoliko godina bazne stanice će biti nadograđene na najnoviji tehnološki standard 5G koristeći proizvode i rješenja Ericsson Radio System portfelja. Ugovor vezan uz 5G slijedi nakon sporazuma vezanog uz multi-RAN te predstavlja novi korak u uspješnoj zajedničkoj modernizaciji DT-ovih 2G, 3G i 4G radijskih mreža u protekle dvije godine.

Bit će implementirano i nagrađeno Ericsson Spectrum Sharing rješenje, što će DT-u omogućiti dinamično upravljanje 4G i 5G prometom u njegovoj mreži učinkovitom uporabom postojećeg spektra, povećanjem pokrivenosti, performansi i mobilnosti.

Claudia Nemat, članica uprave za inovacije i tehnologiju, Deutsche Telekom AG, kaže: „Drago nam je što smo za vodećeg 5G dobavljača našli partnera u Ericssonu, koji nas je u prošlosti uvjerio i u modernizaciji naše mobilne pristupne mreže. Nakon pouzdane i pravovremene modernizacije, ljestvica za uvođenje 5G u antensku mrežu je, naravno, također visoka."

Arun Bansal, predsjednik Regije Europa i Latinska Amerika, Ericsson, kaže: „Ovaj 5G ugovor svjedoči o izvanrednom dugoročnom partnerstvu koje smo sklopili s Deutsche Telekomom, ovdje u Njemačkoj i širom Europe. Svojim globalnim iskustvom i vodećom tehnologijom s DT-om ćemo razviti 5G mrežu svjetske klase u Njemačkoj i uzbuđeni smo vezano uz ovo sljedeće poglavlje u našem odnosu."

Uz suradnju u području javnih mobilnih mreža, dvije tvrtke usko surađuju i kada je u pitanju opremanje industrijskih tvrtki privatnim mobilnim mrežama, takozvanim mrežama u kampusima. Nedavno su partneri zajedno opremili pogone BMW-a i Osrama.

Tagovi: Ericsson, Deutsche Telekom, BMW, Osram, Claudia Nemat, Ericsson Spectrum Sharing, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE