GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson i MIT zaključili sporazume o istraživanju sljedeće generacije mobilnih mreža

Ericsson i MIT zaključili sporazume o istraživanju sljedeće generacije mobilnih mreža
SPORAZUMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2021 / 09:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ulaskom u novo doba elektronike koje omogućuje 5G, a u dogledno vrijeme i 6G, MIT i Ericsson surađuju na dva istraživačka projekta koji trebaju pomoći u izgradnji nove mrežne infrastrukture potrebnoj za omogućavanje revolucionarnih korisničkih slučajeva na temelju sljedeće generacije mobilnih mreža.

Nove generacije mobilnih mreža korisnicima donose velike brzine prijenosa podataka, nisku latenciju i izvanrednu pouzdanost. Bez obzira na njihovu veličinu, mreže koje su bogate značajkama operatorima su složene za upravljanje. Ericsson istražuje kognitivne mreže koje se oslanjaju na umjetnu inteligenciju za omogućavanje sigurnog, visokoautomatiziranog rada mreža kojeg pokreću podaci. Kako bi se poboljšao kapacitet obrade podataka, brzina i energetska učinkovitost kognitivnih mreža, Ericsson Research i MIT Materials Research Laboratory surađuju u istraživanju novog dizajna litijskih čipova koji omogućavaju neuromorfnu obradu podataka koja daje energetski učinkovitiju obradu putem umjetne inteligencije. To bi moglo omogućiti potpuno kognitivne mreže sa smanjenom operativnom složenošću i potrošnjom energije u odnosu na danas.

Uz istraživanje litija, Ericsson i MIT Research Laboratory of Electronics (RLE) surađuju na istraživanju mobilnih mreža koje povezuju bilijune senzora i drugih uređaja „nulte energije“ oko nas. Dovođenje energije do tih uređaja na troškovno-učinkovit način, možda direktno putem radijskog signala, značajan je tehnološki izazov. Istraživanje Ericssona i MIT RLE-a moglo bi pokazati kako uređaji mogu preuzeti energiju iz radijskih signala i drugih izvora te kako sustavi mogu biti dizajnirani da bi se koristila ta niska energija za izvršavanje jednostavnih zadataka, uključujući dizajn mobilnih mreža za povezivanje i kontrolu tih uređaja.

„S novim skokom naprijed energetski učinkovitih povezanih uređaja, jako nam je drago da surađujemo s Ericssonom u suočavanju s ključnim tehnološkim izazovima“, kaže Anantha P. Chandrakasan, dekan MIT School for Engineering.

„Kombinacijom našeg znanja i Ericssonovog iskustva u mobilnoj tehnologiji, želimo razviti hardver koji će omogućiti uzbudljive nove aplikacije na rubu koje koriste umjetnu inteligenciju i čine značajne iskorake u sljedećoj generaciji mobilnih mreža.“

„5G vodi do potpune realizacije interneta stvari (IoT) čime smo bliži istinski povezanom svijetu“, ističe Magnus Frodigh, rukovoditelj Ericsson Research.

„Ogromne količine malih IoT uređaja i kognitivne mreže koje pokreće umjetna inteligencija dva su pokretača sljedećeg skoka naprijed. U suradnji s briljantnim timovima u MIT-u, nadamo se da ćemo razviti hardver koji će to omogućiti.“

Tagovi: Ericsson, 6G tehnologija, 5G tehnologija, MIT Materials Research Laboratory
PROČITAJ I OVO
Hrvatski Telekom zajedno s partnerima omogućuje digitalnu transformaciju tvornica
PROJEKTI
Hrvatski Telekom zajedno s partnerima omogućuje digitalnu transformaciju tvornica
ZAGREB - Hrvatski Telekom, najveći ulagač u digitalizaciju u Hrvatskoj, potpisao je partnersku suradnju s Culmenom na projektu 100 pametnih tvornica kako bismo omogućili jednostavniju digitalizaciju i primjenu industrije 4.0 u hrvatskim tvornicama.
Ulaganja u infastrukturu u svemiru snažno porasla u 2021.
SVEMIR
Ulaganja u infastrukturu u svemiru snažno porasla u 2021.
WASHINGTON - Kompanije koje grade i lansiraju satelite privukle su u 2021. godini rekordnih 14,5 milijardi dolara ulaganja, gotovo upola više nego u godini ranije, izvijestila je investicijska tvrtka Space Capital.
Europski parlament zadao ozbiljan udarac internetskim divovima
KOLAČIĆI
Europski parlament zadao ozbiljan udarac internetskim divovima
BRUXELLES - Veliko slavlje u Europskom parlamentu Biljane Borzan i koalicije protiv oglasa koji nas prate na internetu. Tijesnom većinom od jedva tridesetak glasova prošla je zabrana uzimanja podataka građana u svrhu oglašavanja na internetu.
Twitter blokirao meksičkog milijardera, komentirao je izgled novinarke
BLOKADA
Twitter blokirao meksičkog milijardera, komentirao je izgled novinarke
MEXICO CITY - Twitter je u srijedu objavio da je blokirao račun meksičkog milijardera Ricarda Salinasa Pliega zbog uvredljivog ponašanja prema meksičkoj novinarki.
Ericsson ponovo tuži Apple zbog kršenja patenata za 5G tehnologiju
5G
Ericsson ponovo tuži Apple zbog kršenja patenata za 5G tehnologiju
STOCKHOLM - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson podnio je novu tužbu protiv američkog proizvođača iPhonea Applea zbog povrede patenata za 5G tehnologiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE