GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gates: Musk bi mogao Twitter učiniti gorim

Gates: Musk bi mogao Twitter učiniti gorim
MIŠLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 12:02
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bill Gates upozorio je da bi Elon Musk mogao učiniti Twitter "gorim".

Govoreći na summitu izvršnog direktora Wall Street Journala u srijedu, Gates je rekao da nije jasno kako će Musk promijeniti Twitter ako preuzme vlasništvo, a također je izrazio zabrinutost zbog širenja dezinformacija na platformama društvenih medija.

Suosnivač Microsofta priznao je da je Muskov uspjeh u drugim tvrtkama impresivan, pozdravivši njegovo vrijeme na čelu Tesle i SpaceXa kao "nevjerojatno". Gates je rekao da vjeruje da je Musk dobro obavio posao okupljanja sjajnog tima inženjera u tim tvrtkama.

"Malo sumnjam da će se to dogoditi ovaj put, ali trebali bismo imati otvoren um i nikada ne podcjenjivati Elona", rekao je.

Komentari tehnološkog milijardera dolaze nakon što ga je Musk optužio da je prošlog mjeseca skratio dionice Tesle. Musk je također na Twitteru objavio grubu šalu o Gatesu koju je CNBC odlučio ne tiskati. Gates je rekao da ga uvrede ne smetaju.

Gatesa, kojeg je Musk zamijenio kao najbogatiju osobu na svijetu posljednjih godina, nastavio je (pre)ispitivati koji je Muskov cilj s Twitterom i je li njegova želja za promicanjem slobode govora razumna.

"Kako će tretirati to što se [na Twitteru] piše da 'cjepiva ubijaju ljude' ili da 'Bill Gates prati ljude?", upitao je Gates.

“Koji su mu ciljevi za ono što na kraju bude? Poklapa li se to s ovom idejom o manje ekstremnim lažima koje se tako brzo šire [i] čudnim teorijama zavjere? Dijeli li on taj cilj ili ne?” rekao je Gates.

Predstavnik Muska nije odmah odgovorio na zahtjev CNBC-a za komentar.

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana Musk je nagovijestio brojne načine na koje bi mogao poboljšati Twitter osim promicanja slobode govora. Na primjer, kasno u utorak, predložio je da bi mogao početi naplaćivati tvrtkama "malu" naknadu za korištenje platforme.

Tagovi: Bill Gates, Twitter, Elon Musk, fake news
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE