GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Google lansirao aplikaciju Nearby Share

Google lansirao aplikaciju Nearby Share
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2023 / 08:31
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Google je započeo s beta testiranjem aplikacije Nearby Share koja će znatno olakšati prijenos datoteka između Android telefona i Windows računala. Aplikacija će vam omogućiti da na jednostavan i siguran način brzo prenosite fotografije, videozapise, dokumente, audio datoteke ili cijele mape između vašeg Android telefona i PC računala (i obrnuto).

Kako biste mogli koristiti Nearby Share, trebat ćete na svoje računalo instalirati aplikaciju, potom se prijaviti na svoj Google račun i postaviti postavke vidljivosti uređaja kako biste odabrali tko može dijeliti datoteke s vama. Na telefonu ne trebate ništa preuzimati, jer značajku već imate u svojem telefonu, samo je trebate uključiti u postavkama uređaja.

Beta nažalost još nije dostupna u Hrvatskoj pa je zasad ne možemo isprobati, ali Google kaže da će raditi na svakom računalu koje koristi najmanje 64-bitnu verziju sustava Windows 10 ili noviju, te pod uvjetom da ga ne pokreću ARM procesori.

Morat ćete uključiti WiFi i Bluetooth na računalu kako bi značajka radila i odabrati tko može vidjeti vaš uređaj i slati vam datoteke kako biste odbili potencijalne neželjene poruke. Ispod padajućeg izbornika za postavku vidljivosti uređaja možete odabrati hoće li vaše računalo biti vidljivo svima, vašim kontaktima, samo vašim uređajima ili nikome. Ako ne odaberete posljednju opciju, Android uređaj će moći dijeliti datoteke s vašim računalom bez obzira je li aplikacija otvorena ili radi samo u pozadini.

Ako posjedujete oba uređaja i oni su prijavljeni na zajednički Google račun, prijenosi se automatski prihvaćaju čak i ako je ekran primatelja isključen. Imajte na umu da oba uređaja moraju biti unutar 4,8 metara jedan od drugog.

Nadamo se da će beta uskoro biti omogućena i u našim krajevima jer bi ovo moglo biti prilično korisno. Mada smo do sada već koristili neke druge metode za prebacivanje datoteka izumeđu PC-a i telefona, Google kaže da je ovo najjednostavniji i najbrži način.

Tagovi: Google, Nearby Share
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE