GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Googleovi servisi više neće raditi na starom Androidu

Googleovi servisi više neće raditi na starom Androidu
SERVISI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 07:21
Autor: SEEbiz / vidi.hr
SAN FRANCISCO - Ako kojim slučajem posjedujete telefon s Androidom starijim od inačice 2.3.7, uskoro ćete (ako već niste) od Googlea dobiti email obavijest da se morate ažurirati na verziju Androida 3.0 ili noviju, jer vam u protivnom neće biti omogućeno spajanje u mnoge njegove servise, uključujući Gmail, YouTube, Play Store i Google Drive.

"Prijava na vaš račun u Googleovim aplikacijama od 27. rujna više neće biti podržana na telefonima s Androidom verzije 2.3.7 ili starije", stoji u e-poruci. To znači da se od 27. rujna oni s Android verzijom 2.3.7 ili starijom neće moći prijaviti na svoje račune. To uključuje Android 1.0, 1.1, 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo i 2.3 Gingerbread.

Google kaže da je ovaj potez poduzeo kako bi zaštitio sigurnost računa korisnika, pa ćete pri logiranju u njegove aplikacije dobiti obavijest o grešci s korisničkim imenom ili lozinkom (username or password error).

Ukoliko vaš telefon ne podržava ažuriranje na novu inačicu Androida ipak ćete moći pristupiti navedenim servisima, ali isključivo kroz internetski preglednik.

"Ako ne možete ažurirati uređaj na noviju verziju Androida (3.0+), pokušajte se prijaviti na svoj Google račun u web pregledniku. I dalje možete koristiti neke Googleove usluge (ne navode koje) kada ste prijavljeni na Google u web pregledniku svog uređaja", kaže Google.

Tagovi: Google, Android, YouTube, Gmail, Google Drive
PROČITAJ I OVO
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
POTEZI
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
ZAGREB - Bransonu, Bezosu i Musku, kao tehnološkim poduzetnicima koji su se okušali u svemirskoj tehnologiji i raznim projektima vezanima uz svemir, trebalo bi se uskoro pridružiti još jedno zvučno ime iz ove industrije.
WhatsApp planira veliku promjenu
PROMJENE
WhatsApp planira veliku promjenu
ZAGREB - Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosustava, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
NOVI ISKORAK
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
ZAGREB - Od listopada ove godine, Ikea će svoju ponudu proširiti na ciljanu grupu korisnika, gamere, za koje će u ponudi imati više od 30 novih proizvoda.
Preminuo Clive Sinclair
IN MEMORIAM
Preminuo Clive Sinclair
ZAGREB - Umro je sir Clive Marles Sinclair, tvorac čitave linije 8-bitnih računala koja su redefinirala računalstvo u 80-tima i iz domene znanstvenika i profesionalaca približile ga kućnim korisnicima ponajprije u Velikoj Britaniji, ali i Europi i čitavom svijetu.
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
RAST
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
ZAGREB - Na tržištu elektroničkih komunikacija u prvoj polovici 2021. ukupni prihodi porasli su pet posto u odnosu na isto razdoblje 2020., dok su ulaganja operatora povećana za četiri posto, posebice u svjetlovodnu (optičku) mrežnu infrastrukturu, za 121 posto, podaci su Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE