GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hitachi preuzeo GlobalLogic

Hitachi preuzeo GlobalLogic
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2021 / 07:23
Autor: SEEbiz / Bug.hr
TOKYO - Japanska tehnološka kompanija Hitachi objavila je da je dovršila akviziciju tvrtke GlobalLogic u skladu s uvjetima konačnog sporazuma od 31. ožujka 2021.

Američka podružnica Hitachija time je stekla 100% preostalih dionica GlobalLogic Worldwide Holdings, matične tvrtke GlobalLogica, temeljem čega su GlobalLogic Worldwide Holdings i GlobalLogic postali podružnice u potpunom vlasništvu Hitachi Global Digital Holdings Corporationa.

S više od 21.000 stručnjaka koji rade u inženjerskim centrima i dizajnerskim studijima širom svijeta, GlobalLogic se specijalizirao za napredni digitalni inženjering, iskustveni dizajn i podatkovne usluge kako bi pomogao klijentima na globalnoj razini ubrzati inovacije i razvoj novih digitalnih proizvoda i iskustava. Kupnjom GlobalLogica poboljšat će se sposobnost Hitachi Grupe da u skladu sa svojom strategijom razvija poslovanje društvenih inovacija putem digitalne tehnologije kako bi se riješili problemi s kojima se suočavaju kupci i društvo. Uz to, Hitachi Grupa moći će dodatno ubrzati digitalnu transformaciju infrastrukture u društvu širenjem svojih digitalnih rješenja Lumada na globalnoj razini.

GlobalLogic, podsjećamo, ima i podružnicu u Hrvatskoj koja, među ostalim, razvija napredna rješenja za autoindustriju i koja je partner .debuga.

Ova akvizicija omogućit će GlobalLogicu da na globalno tržište uvede opsežna Hitachijeva digitalna rješenja i pomogne kupcima i društvima u rješavanju njihovih problema kroz agilan razvoj aplikacija u oblaku. Nadalje, Hitachi očekuje suradnju između GlobalLogica i pet Hitachijevih sektora – IT, energetika, industrija, mobilnost, Smart Life, kao i poslovanje automobilskih sustava (Hitachi Astemo). Vrijednost akvizicije je 9,6 milijardi američkih dolara.

Kroz ove aktivnosti Hitachi i GlobalLogic zajednički će raditi na rješavanju rastućeg tržišta digitalnih inovacija.

"Sretni smo što možemo pozdraviti dolazak kompanije GlobalLogic u Hitachi Grupu", rekao je Toshiaki Higashihara, izvršni predsjednik i izvršni direktor Hitachija.

"Pridruživanje Hitachi Grupi stvara jedinstvenu priliku za spajanje snage Operativne tehnologije (OT), Informacijske tehnologije (IT) te IoT / Digital Engineering pod jednim krovom", rekao je Shashank Samant, predsjednik i izvršni direktor tvrtke GlobalLogic. "Uzbuđeni smo što ćemo udružiti snage s Hitachijem i željni smo kreirati zajednički talent i iskustvo u našim područjima djelovanja i digitalu kako bismo stvorili inovativne ishode za naše klijente i veću vrijednost za društvo."

Tagovi: Hitachi, GlobalLogic, Toshiaki Higashihara
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE