GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski Telekom u Gradu Belišću i općinama Donji Andrijevci i Petlovac implementirao besplatan wifi Internet

Hrvatski Telekom u Gradu Belišću i općinama Donji Andrijevci i Petlovac implementirao besplatan wifi Internet
WIFI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2021 / 13:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom implementirao je besplatan wifi Internet u Gradu Belišću i općinama Donji Andrijevci i Petlovac, čime je građanima i posjetiteljima omogućen pristup internetu na javnim lokacijama.

Belišću, Donjim Andrijevcima i Petlovcu su u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU dodijeljeni vaučeri u iznosu od 15.000 eura, a zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, za realizaciju ovog projekta odabrali su upravo HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača radova.

Na području Grada Belišća instalirano je deset pristupnih točaka putem kojih je osiguran besplatan internet na prostoru oko nekoliko gradskih lokacija: Gradska uprava grada Belišća, gradska tržnica, dječje igralište u Parku hrvatskih dragovoljaca, na Trgu Ante Starčevića, oko Palače Gutmann, Turistička zajednica Grada Belišća, autobusni kolodvor, Gradski stadion, Bazen Belišće te Centar za kulturu Sigmund Romberg.

„Grad Belišće jedan od manjih gradova koji sustavno prati promjene u svijetu i nastoji biti u koraku s vremenom te smo iznimno zadovoljni provođenjem ovog projekta kojim se dodatno poboljšao pristup internetskim uslugama u svrhu povećanja kvalitete života i digitalne povezanosti na području grada te olakšanog pristupa određenim uslugama na javnim prostorima. U cilju unapređenja i kreiranja idealnih uvjeta za kvalitetan život ne samo za stanovnike grada Belišća, već i okolnih naselja, te približavanju koncepcije pametnih gradova budućnosti, Belišće je još 2016. godine postavio Steora pametne klupe u svako naselje na svome području te omogućio svojim građanima i posjetiteljima korištenje besplatnog interneta i punjenje mobilnih uređaja. Pametne klupe omogućile su našim sugrađanima besplatan pristup internetskim uslugama, a uvođenjem WIFI4EU nadogradila se postojeća mreža besplatnog interneta“, dogradonačelnik Belišća Domagoj Varžić.

Na području Donjih Andrijevaca implementirane su pristupne točke na lokacijama zgrade Općine s trgom, parkom i školom te su pokrivena igrališta i društveni dom u Starom Topolju, čime je osiguran besplatan pristup internetu na područjima javnog okupljanja. Načelnik općine Tomislav Marijanović ističe: „Ovaj kompleksan projekt ne bi bilo moguće izvesti bez stručne pomoći Hrvatskog Telekoma s kojim nastavljamo uspješnu dugogodišnju suradnju. Drago nam je što smo realizirali projekt modernizacije i digitalizacije naše Općine, a sve u skladu s našim ciljem stvaranja kvalitetnijih uvjeta života na području općine, kako za naše sugrađane tako i za sve posjetitelje.“

Općina Petlovac se kroz projekt WiFi4EU implementacijom pristupnih točaka modernizira i digitalizira te omogućavajući besplatan pristup internetu, život svojih stanovnika čini kvalitetnijim.

„Kroz ovaj projekt instalirane su pristupne točke koje pokrivaju zgradu Općine s trgom u Petlovcu, Luču i Torjanicima, dok su u Baranjskom Petrovom Selu pokriveni Dom kulture, Društveni dom te nogometno igralište. Pristup internetu i povezanost iznimno su važni za društveni i gospodarski napredak općine Petlovac te zahvaljujemo Hrvatskom Telekomu na uspješnoj suradnji i implementaciji ovog projekta“, rekao je načelnik općine Milan Knežević.

Kao najveći privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj Hrvatski Telekom kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. U prilog tome govore i brojne nagrade i priznanja za kvalitetu mreže Hrvatskog Telekoma, kao i uvrštavanje mobilne mreže HT-a među deset najbržih mreža na svijetu. Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može osigurati kvalitetan pristup internetu što omogućava povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitete života građana. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom ostaje usmjeren na daljnja ulaganja te omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži.

Tagovi: Hrvatski Telekom, Grad Belišće, općinama Donji Andrijevci, Petlovac, besplatan wifi
PROČITAJ I OVO
Katastrofalan podbačaj broja Netflixovih pretplatnika, dionice tonu
ISPOD OČEKIVANJA
Katastrofalan podbačaj broja Netflixovih pretplatnika, dionice tonu
NEW YORK - Dionice Netflixa potonule su čak 11% u trgovanju nakon radnog vremena nakon što su u svom izvještaju o dobiti u prvom tromjesečju prijavile veliku podbačaj u broju pretplatnika.
Discord ipak odbio ponudu Microsofta
EPILOG
Discord ipak odbio ponudu Microsofta
NEW YORK - Discord je objavio kako je odlučio okončati razgovore s Microsoftom i odbiti njegovu ponudu za preuzimanje.
EU priželjkuje veća ulaganja tajvanskih proizvođača čipova
ČIPOVI
EU priželjkuje veća ulaganja tajvanskih proizvođača čipova
BRUXELLES - Europska unija nastoji potaknuti Tajvan na veća ulaganja, a zbog globalne nestašice u fokusu su joj proizvođači čipova, rekao je u utorak glavni diplomat EU-a Tajpeju.
Deutsche Telekom ulaže u američku platformu za transakcije u kriptovaluti Celo
POTEZI
Deutsche Telekom ulaže u američku platformu za transakcije u kriptovaluti Celo
FRANKFURT - Deutsche Telekom objavio je u utorak da je kupio udio u američkoj platformi za transakcije u kriptovaluti Celo, šireći se na sektor "decentraliziranog financiranja" koji korisnicima omogućuje zaobilaženje tradicionalnih financijskih tvrtki.
Amazon zaustavio MMORPG Lord of the Rings
POTEZI
Amazon zaustavio MMORPG Lord of the Rings
LOS ANGELES - Od kada je osnovan 2014. godine uz velike planove o igrama koje su na papiru zvučale zanimljivo, Amazon Game Studios nikako da dovrši započete projekte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE