GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei najavio nove razvojne tehnologije za još pametnije iskustvo u svim scenarijima

Huawei najavio nove razvojne tehnologije za još pametnije iskustvo u svim scenarijima
RAZVOJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2020 / 14:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei je na danas održanoj Developer konferenciji (HDC) na jezeru Songshan predstavio nadolazeća softverska ažuriranja za HarmonyOS 2.0, EMUI 11, HMS (Huawei mobilne servise), HiLink i Huawei Research.

Ažuriranja će omogućiti programerima i partnerima širom svijeta da korisnicima kroz ekosustave pruže poboljšana i inovativna iskustva.

Tijekom sljedeća tri dana Huawei će okupiti programere iz cijelog svijeta kroz razne uzbudljive aktivnosti, uključujući „Lakeside Talks“, tech rasprave, tech sate, panele o kodiranju i još puno toga. Aktivnosti će programerima pružiti mogućnosti za umrežavanje, suradnju i istraživanje načina za pružanje još pametnijih iskustava svim korisnicima.

„Huaweijev napredak u razvoju ekosustava rezultat je snažne potpore globalnih programera i partnera. Huawei će programerima u potpunosti otvoriti temeljne tehnologije, kao i softverske te hardverske mogućnosti, surađujući s njima kako bi potaknuli daljnje inovacije pametnog ekosustava u svim scenarijima“, rekao je Richard Yu, izvršni direktor Huawei CBG-a.

HarmonyOS 2.0: Službeno otvoren izvorni kod s Mobile HarmonyOS Bete dostupan programerima do kraja godine

Huawei je svoj operativni sustav HarmonyOS predstavio prošle godine. Od tada je za sustav razvijena linija uređaja koja omogućuje brzo otkrivanje uređaja, trenutno povezivanje, hardversku suradnju i dijeljenje resursa između više pametnih uređaja. Danas je predstavljen HarmonyOS 2.0, koji donosi sveobuhvatnu nadogradnju postojećih distribuiranih mogućnosti, uključujući sabirnicu softvera, upravljanje podacima i sigurnosne značajke. Huawei također uvodi prilagodljivi UX okvir koji omogućuje developerima da brzo dosegnu desetke milijuna novih uređaja i korisnika.

S najnovijim ažuriranjem, HarmonyOS će službeno biti otvorenog koda, a programeri će moći dobiti pristup emulatorima, SDK paketima i IDE alatima. Projekt otvorenog koda, pod nazivom OpenHarmony, pokrenut će se u fazama s mobilnom HarmonyOS beta verzijom koja je prvo planirana za kineske developere krajem 2020. godine. Richard Yu najavio je smjer za HarmonyOS u svojem keynote predavanju. “Od danas je HarmonyOS otvoren za IoT uređaje od 128 KB do 128 MB, poput pametnih televizora, nosive opreme, automobila i još mnogo toga. U travnju 2021. otvorit ćemo ga za uređaje od 128 MB do 4 GB, a u listopadu 2021. dolazi HarmonyOS za uređaje veće od 4 GB”, ističe Richard Yu.

Na temelju distribuirane tehnologije HarmonyOS-a, EMUI 11 omogućuje interakciju izvan pametnih telefona. EMUI 11 omogućuje uređajima interakciju s IoT uređajima koji su temeljeni na HarmonyOS-u, donoseći korisnicima jedinstveno iskustvo u svim scenarijima, uključujući upotrebu kamere uređaja većeg zaslona za video pozive. Povezivanje se odvija bežičnom vezom između pametnog telefona i uređaja zasnovanih na HarmonyOS-u, omogućujući projekciju zaslona i još puno toga.

HMS Core 5.0: Treći najveći ekosustav za mobilne aplikacije na svijetu

U samo jednoj godini, otvorene mogućnosti HMS Core 5.0 povećale su se s 14 na 56 programerskih paketa, dok je broj API-ja skočio s 885 na 12.981, pokrivajući sedam glavnih područja, te pomažući programerima da razviju inovacije i pojednostave proces razvoja.

Primjerice, CG programerski paket na području grafike poboljšava izvedbu, kvalitetu slike i iskustvo, kao i poboljšanje učinkovitosti renderiranja u igrama. Programerski paket vezan uz lokacijske mogućnosti u kategoriji App Services udovoljava zahtjevima točnosti pozicioniranja u različitim scenarijima na metar i centimetar.

Huawei se zalaže za potpuno otvaranje svojih osnovnih softverskih i hardverskih mogućnosti. Otvorio je temeljne softverske usluge, poput pregledavanja, pretraživanja, mapiranja, plaćanja ili paketa za oglašavanje, kako bi ubrzao inovacije u razvoju aplikacija. Huawei je također otvorio hardverske mogućnosti poput svojih vrhunskih mogućnosti fotoaparata, alata za komunikaciju i prijenos, kao i vodeće mogućnosti zaštite privatnosti i sigurnosti. Kroz njih, Huawei nastoji potaknuti programere da stvore novu generaciju popularnih inovativnih aplikacija u različitim kategorijama.

Uz podršku više od 1,8 milijuna registriranih programera širom svijeta, HMS (Huawei Mobile Services) brzo je izrastao u treći najveći ekosustav mobilnih aplikacija na svijetu u roku od godinu dana. Huawei AppGallery trenutno ima preko 96.000 aplikacija integriranih s HMS Core mogućnostima i više od 490 milijuna aktivnih globalnih korisnika. Uz to, trgovina je postigla i rekordnih 261 milijardu preuzimanja i distribucije aplikacija između siječnja i kolovoza 2020.

HUAWEI HiLink mogućuje milijardama IoT uređaja povezivanje, upravljanje i razmjenu

Kao standardizirani jezik IoT uređaja, HiLink ruši prepreke između IoT uređaja različitih marki i proizvođača, pružajući jedinstvenu platformu na kojoj se uređaji mogu lako povezati i neometano komunicirati.

Ovogodišnje ažuriranje Huaweijevog HiLink-a fokusirat će se na pet ključnih područja: povezivost, interakciju, operativnost, dobavljače rješenja i provjeru autentičnosti. Cilj je učiniti milijarde IoT uređaja još lakše povezivim, jednostavnijim za upravljanje i kontrolu te neometanu interakciju kako bi se omogućio hardverski ekosustav u svim scenarijima. Trenutno postoji 50 milijuna aktivnih korisnika koji svakodnevno daju više od milijardu zahtjeva za interakciju, s kumulativnih 400 milijuna preuzimanja aplikacije Smart Life.

Automobili su također u fokusu IoT industrije, a HiCar platforma nastavit će osnaživati automobilsku industriju. HiCar trenutno surađuje s preko 150 modela automobila s planovima za proširivanje na još više njih, tako da će više vlasnika automobila u bliskoj budućnosti uživati u novom iskustvu pametnih putovanja.

Huawei se zalaže za rast hardverskog IoT ekosustava, a pružajući više uređaja pristup HiLink platformi, nastoji učiniti IoT razvoj lakšim i učinkovitijim, omogućujući Huaweiju da istovremeno podupire partnere u uspostavljanju vodstva u IoT sektoru.

Huawei Research: Inovativna istraživačka platforma

Huawei Research fokusira se na front-end istraživanje te otvara dvije ključne mogućnosti platforme – Huawei Research Kit i Huawei Research Cloud. Te mogućnosti olakšavaju učinkovite inovativne istraživačke procese, ubrzavaju tehnološka otkrića, inkubiraju inovacije aplikacija, te ubrzavaju postizanje transformacije rezultata. Kao rezultat toga, znanstveno-istraživačke institucije, instituti za inovacije, industrijske organizacije, medicinske ustanove i drugi tržišni partneri dobivaju dodatni poticaj, omogućujući napredak industrija iz svih sektora.

Na polju zdravstva, Huawei je pomagao u istraživanju zdravlja srca osiguravajući točnost i raznolikost prikupljenih podataka zdravstvenih istraživanja. Na polju sigurnosti putovanja, mobilni i nosivi uređaji inteligentno surađuju s automobilima kako bi omogućili nove tehnologije sigurne vožnje, poput sustava za izbjegavanje sudara i brige o umoru vozača. U polju svakodnevnog života, Huawei koristi bežične senzorske mogućnosti s više uređaja kako bi pružio značajke poput otkrivanja pada, neinduktivnog nadzora disanja i prostornog pozicioniranja.

Huawei će nastaviti razvijati svoj softverski i hardverski ekosustav, zalažući se za daljnje otvaranje osnovnih tehnologija i mogućnosti te osnaživanje globalnih programera i partnera za zajedničko stvaranje novih mogućnosti.

Tagovi: Huawei, Huawei Research, Developer konferencija, OpenHarmony, Richard Yu
PROČITAJ I OVO
Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi metaverzum
INVESTICIJE
Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi metaverzum
SAN FRANCISCO - Facebook, div društvenih mreža, objavio je u nedjelju da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Europskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma.
Oracle najavljuje regionalni data centar u Srbiji
INVESTICIJE
Oracle najavljuje regionalni data centar u Srbiji
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije Mihajlo Jovanović i viši potpredsjednik prodaje aplikacija za Bliski istok, Afriku i zemlje centralne i istočne Evrope kompanije Oracle Leopoldo Boado Lama potpisali su Memorandum o razumijevanju koji bi trebalo da omogući formiranje regioanlnog data centra u Kragujevcu u sklopu Državnog data centra.
King ICT pregovara o preuzimanju Omega Softwarea
PREGOVORI
King ICT pregovara o preuzimanju Omega Softwarea
ZAGREB - Drugi najveći sistemski integrator u Hrvatskoj, King ICT u sastavu grupacije M SAN, navodno je pred potpisivanjem ugovora o kupnji IT tvrtke koja je za državu napravila neke od najuspješnijih IT sustava, poput eVisitora za praćenje turista, i eFondova za digitalizaciju prijave i provedbe projekata EU.
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
5G
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
ZAGREB - Europa kaska za Azijom u razvoju 5G tehnologija jer se 5G spektar u zemljama tek postavlja, uključujući Hrvatsku, a da bi zaživjela i donijela koristi potrebna je suradnja operatora, dobavljača i različitih industrija, ocjena je izvršnog potpredsjednika Huaweija za regiju Nordic i CEE Kennetha Fredriksena.
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
GAŠENJE
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
ZAGREB - Microsoft gasi svoju društvenu mrežu LinkedIn u Kini uz objašnjenje da je poštivanje tamošnjih pravila postajalo prevelik izazov, objavio je BBC u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE