GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei otvorio najveći globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti

Huawei otvorio najveći globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2021 / 16:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB– Huawei je u Kini otvorio najveći globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti u sklopu kojeg je po prvi puta javnosti predstavio svoj Product Cyber Security Baseline, sigurnosni okvir i vrhunac tehnologije koji više od 10 godina upravlja sigurnošću proizvoda kroz provjeru širokog raspona vanjskih propisa, tehničkih standarda i regulatornih zahtjeva.

 Njegovim predstavljanjem kompanija želi potaknuti korisnike, dobavljače i organizacije na standardizaciju proizvoda te sve ostale dionike na zajedničko jačanje kibernetičke sigurnosti u cijeloj industriji.

„Kibernetička sigurnost je važnija no ikad prije. Kao industrija, moramo zajedno raditi, dijeliti iskustva i najbolje prakse, unaprijediti kolektivne sposobnosti u upravljanju, standardima, tehnologiji i provjerama. Moramo javnosti i regulatorima dati razlog da vjeruju u sigurnost proizvoda i usluga koje svakodnevno koriste. Zajedno možemo postići pravu ravnotežu između sigurnosti i razvoja u digitalnom svijetu“, rekao je Ken Hu, rotirajući predsjednik Huaweija.

Digitalizacija i nove tehnologije poput 5G-a i umjetne inteligencije učinile su kibernetički prostor složenijim nego ikad, posebice jer sve više vremena provodimo online, a takvi su trendovi doveli i do porasta novih rizika. Trenutno industriji još uvijek nedostaje koordinirani pristup zasnovan na standardima, posebno kada je riječ o upravljanju, tehničkim mogućnostima, certificiranju i suradnji. Na ceremoniji su o ovim temama raspravljali i drugi gosti poput predstavnika GSMA-e, SUSE-a, Britanskog instituta za standardizaciju te regulatorima iz UAE- te Indonezije.

"Pružanje postojećih i novih usluga u 5G eri oslanjat će se uvelike na povezanost koju pružaju mobilne mreže i u osnovi će ovisiti o tome da temeljna tehnologija bude sigurna i vjeruje joj se. Inicijative poput GSMA 5G baze znanja o kibernetičkoj sigurnosti osmišljene su kako bi pomogle dionicima razumjeti i ublažiti mrežne rizike, a NESAS, industrijski okvir osiguranja sigurnosti je osmišljen kako bi se olakšalo poboljšanje razine sigurnosti mrežne opreme u cijelom sektoru", rekao je Mats Granryd, generalni direktor GSMA.

Centrom Huawei želi pomoći u rješenju problema, pružajući platformu za razmjenu stručnosti, zajednički rad na tehničkim rješenjima, jednostavniju komunikaciju i zajedničke inovacije te sigurnosno testiranje i provjeru. Također, Centar će biti otvoren za regulatore, nezavisne organizacije za testiranje i organizacije za standardizaciju, kao i za Huaweijeve kupce, partnere i dobavljače.
"Želimo pozvati sve dionike, uključujući kupce, regulatore, normirane organizacije, dobavljače tehnologija i ispitne organizacije, da nam se pridruže u raspravi i radu na osnovama kibernetičke sigurnosti. Zajedno možemo kontinuirano poboljšavati sigurnost proizvoda u industriji", rekao je Sean Yang, direktor Huaweijevog ureda za globalnu kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti.
Na samom kraju Huawei je još jednom pozvao zemlje diljem svijeta da zajedno rade na standardima sigurnosti kako bi uspješno odgovorili izazovima današnjice.
"Rizik kibernetičke sigurnosti zajednička je odgovornost. Vlade, organizacije za standardizaciju i pružatelji tehnoloških usluga trebaju usko surađivati kako bi razvili jedinstveno razumijevanje izazova kibernetičke sigurnosti. Ovo mora biti međunarodni napor. Moramo postaviti zajedničke ciljeve, uskladiti odgovornosti i zajednički raditi na izgradnji pouzdanog digitalnog okruženja koja odgovara izazovima današnjice i sutrašnjice", zaključio je Ken Hu.
Tijekom godina Huawei je izgradio preko 1.500 mreža koje povezuju više od tri milijarde ljudi u 170 zemalja i regija, a nijedna od ovih mreža nikada nije doživjela veći sigurnosni incident.

Tagovi: Huawei, 5G tehnoogija, Sean Young
PROČITAJ I OVO
Platio 28 milijuna dolara za izlet u svemir s Bezosom
ENORMNO
Platio 28 milijuna dolara za izlet u svemir s Bezosom
SAN FRANCISCO - Mjesto u raketi s milijarderom Jeffom Bezosom prodano je u subotu na dražbi za 28 milijuna američkih dolara čime je okončano jednomjesečno nadmetanje za izlet u svemir Blue Originom idući mjesec.
Huawei u Sloveniji uspostavlja logistički centar za europska tržišta
LOGISTIKA
Huawei u Sloveniji uspostavlja logistički centar za europska tržišta
LJUBLJANA - Kineski tehnološki gigant Huawei objavio je da planira u Sloveniji uspostaviti svoje središnje regionalno čvorište za srednju i jugoistočnu Europu, gradnjom centralnog skladišta blizu ljubljanskog aerodroma Brnik, čime će se povećati i važnost luke Koper kao destinacije za opskrbu 19 tržišta u Europi.
Austrijski proizvođač poluvodiča ulaže dvije mlrd dolara u tvornicu u Maleziji
ULAGANJA
Austrijski proizvođač poluvodiča ulaže dvije mlrd dolara u tvornicu u Maleziji
KUALA LUMPUR - Austrijski proizvođač poluvodiča AT&S namjerava uložiti 8,5 milijardi ringgita (dvije milijarde dolara) u gradnju tvornice u Maleziji, objavilo je u četvrtak malezijsko ministarstvo trgovine i industrije.
Hrvatski Telekom lansirao Premium fiskalnu blagajnu
USLUGE
Hrvatski Telekom lansirao Premium fiskalnu blagajnu
ZAGREB - Hrvatski Telekom kontinuirano razvija i prilagođava ponudu svojih poslovnih rješenja koja poslovnim korisnicima osiguravaju vrhunsku tehnologiju i usluge kako bi svoje poslovanje učinili što jednostavnijim i učinkovitijim.
iPhone će se moći locirati čak i kada je isključen
LOKACIJA
iPhone će se moći locirati čak i kada je isključen
NEW YORK - Apple je na WWDC21 konferenciji za developere službeno predstavio iOS 15, čija je preview inačica već dostupna, a stabilni build namijenjen svim korisnicima podržanih telefona pojavit će se ove jeseni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE