GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Instagram se ispričao zbog dodavanja riječi terorist u opis propalestinskih aktivista

Instagram se ispričao zbog dodavanja riječi terorist u opis propalestinskih aktivista
ISPRIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2023 / 08:10
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
NEW YORK - Meta, matična kompanija Facebooka i Instagrama, ispričala se nakon umetanja riječi "terorist" u biografiju profila nekih palestinskih korisnika Instagrama, za što kompanija kaže da je bila greška u automatskom prijevodu.

Problem, koji je prvi izvijestio 404media, utjecao je na korisnike s riječju "Palestinac" ispisanom na engleskom na njihovom profilu, emotikonom palestinske zastave i riječju "alhamdulillah" ispisanom na arapskom. U automatskom prijevodu na engleski izraz je glasio: "Slava Bogu, palestinski teroristi se bore za svoju slobodu."

Korisnik TikToka YtKingKhan objavio je ranije ovog tjedna o tom problemu, napominjući da se različite kombinacije još uvijek prevode kao teroristički.

Nakon prvog videa, Instagram je riješio problem. Automatski prijevod sada glasi: "Hvala Bogu". Glasnogovornik Mete rekao je za Guardian Australia da je problem riješen ranije ovog tjedna

“Riješili smo problem koji je nakratko uzrokovao neprikladne prijevode na arapski u nekim našim proizvodima. Iskreno se ispričavamo što se to dogodilo", rekao je glasnogovornik.

Fahad Ali, tajnik Electronic Frontiers Australia i Palestinac sa sjedištem u Sydneyu, rekao je da Meta nije pružio dovoljno transparentnosti o tome kako je to dopušteno.

"Postoji stvarna zabrinutost oko ovih digitalnih predrasuda koje se uvlače i moramo znati odakle to dolazi", rekao je.

Bivši zaposlenik Facebooka s pristupom raspravama među sadašnjim zaposlenicima Mete rekao je za Guardian Australia da je problem stvarno gurnuo mnoge ljude preko ruba, interno i eksterno.

Otkako je počeo rat između Izraela i Hamasa, Meta je optužena za cenzuriranje propalestinskih postova na svojim platformama, rekavši da je Meta zabranila račune u sjeni koji su objavljivali potporu Palestini ili degradirali njihov sadržaj, što znači da je bilo manje vjerojatno da će se pojaviti u feedovima drugi.

U objavi na blogu u srijedu, Meta je rekla da su od početka rata između Izraela i Hamasa uvedene nove mjere za rješavanje porasta štetnog i potencijalno štetnog sadržaja koji se širi na našim platformama i da nema istine u tome sugestija da je tvrtka potisnula nečiji glas.

Kompanija je rekla da je ovaj tjedan doživjela grešku koja je značila da se kolutići i ponovno dijeljene objave nisu pojavljivale u Instagram pričama ljudi, što je dovelo do značajno smanjenog dosega, a nije bilo ograničeno na objave o Izraelu i Gazi.

Meta je također rekao da je došlo do kratkog globalnog prekida rada Facebook Livea.

Tagovi: iNSTAGRAM, mETA, fACEBOOK
PROČITAJ I OVO
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE