GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvršni direktor Googlea od radnika traži veću produktivnost

Izvršni direktor Googlea od radnika traži veću produktivnost
ZAHTJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2022 / 08:38
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Prošle srijede, tvrtka Alphabet održala je redoviti zajednički sastanak.

Ton sastanka, prema CNBC-u, bio je donekle ozbiljan jer su zaposlenici izrazili zabrinutost zbog potencijalnih otpuštanja. Izvršni direktor Sundar Pichai zatražio je od zaposlenika njihovo mišljenje te rekao da "produktivnost Googlea kao tvrtke nije onakva kakva bi trebala biti čak ni s tolikom brojem zaposlenih".

Da zaposlenici nisu uzalud zabrinuti dovoljno govori i nedavna najava izvršnog direktora da će usporiti tempo zapošljavanja i ulaganja do 2023., tražeći od zaposlenika da rade "s većom hitnošću" i "više gladi" nego što je to bilo "u sunčanijim danima".

Zahtjev također dolazi dok tvrtka pokušava ublažiti napetosti između zaposlenika i rukovoditelja nakon što je godišnja anketa "Googlegeist" pokazala da zaposlenici tvrtki daju posebno loše ocjene na plaćama i napredovanjima.

"Želio sam dati dodatni kontekst nakon naših financijskih rezultata i također zatražiti vašu pomoć", nastavio je Pichai, referirajući se na izvješće o zaradi za drugo tromjesečje tvrtke u utorak. "Jasno je da se suočavamo s izazovnim makro okruženjem s još više neizvjesnosti."

Također je rekao da postoji stvarna zabrinutost da njihova produktivnost kao tvrtke u cjelini nije onakva kakva bi trebala biti za broj zaposlenih koji imaju te zamolio sve da pomogu stvoriti kulturu dodatno usmjerenu na misiju i njihove proizvode i kupce. U skladu s time nastavio je "Trebali bismo razmisliti o tome kako možemo minimizirati ometanja i stvarno podići ljestvicu u pogledu izvrsnosti proizvoda i produktivnosti.”

U tu je svrhu Pichai predstavio inicijativu "Simplicity Sprint" koja služi za prikupljanje ideja za brži razvoj proizvoda. "Sprint" je izraz koji se često koristi u razvoju softvera i od strane tehnoloških startupa za označavanje kratkih, fokusiranih rokova prema zajedničkom cilju.

Tvrtka time otvara prostor za zaposlenike da podijele svoje ideje do 15. kolovoza putem interne ankete, a neka od pitanja su:

Što bi vam pomoglo da radite s većom jasnoćom i učinkovitosti kako biste služili našim korisnicima i klijentima?
Gdje bismo trebali ukloniti prepreke kako bismo brže došli do boljih rezultata?
Kako eliminirati gubitke i ostati poduzetni i fokusirani dok rastemo?

Tagovi: Sundar Pichai, Google, Alphabet
PROČITAJ I OVO
YouTube pokreće Channel Store
POTEZI
YouTube pokreće Channel Store
NEW YORK - Prema informaciji koju donosi The Wall Street Journal, YouTube radi na internetskoj trgovini u kojoj ćete moći kupovati pretplate za razne vanjske streaming usluge i servise.
Generacija Z okreće leđa Facebooku
DOSADAN
Generacija Z okreće leđa Facebooku
NEW YORK - Generacija Z sve više koristi internet, no broj tinejdžera na Facebooku se rapidno smanjuje, pokazalo je istraživanje Pew Research Centera.
Rusku rupu u europskoj svemirskoj industriji mogao bi popuniti Muskov SpaceX
KORISTI PRILIKU
Rusku rupu u europskoj svemirskoj industriji mogao bi popuniti Muskov SpaceX
PARIZ - Europska svemirska agencija (ESA) započela je preliminarne tehničke razgovore s tvrtkom Elona Muska SpaceX, koji bi mogli dovesti do privremene upotrebe njezinih lansirnih rampi nakon što je sukob u Ukrajini blokirao pristup Zapada ruskim raketama Sojuz.
Apple počeo s financiranjem podcasta, evo zašto
PODCASTI
Apple počeo s financiranjem podcasta, evo zašto
SAN FRANCISCO - Tvrtka je potpisala ugovor s Futuro Studios, studiom koji je dobio Pulitzerovu nagradu za podcast “Suave” kojim će im financirati razvoj i proizvodnju podcasta.
Lenovo deveti kvartal zaredom ostvaruje rekordne rezultate uz rast prihoda i profitabilnosti
POZITIVNO
Lenovo deveti kvartal zaredom ostvaruje rekordne rezultate uz rast prihoda i profitabilnosti
HONG KONG – Lenovo Group je objavio rekordne rezultate Grupe u prvom kvartalu koji pokazuju rast prihoda i profitabilnosti i to već deveti uzastopni kvartal.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE