GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jack Ma se pritajio i otkrio novi hobi

Jack Ma se pritajio i otkrio novi hobi
ZAOKRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2021 / 21:56
Autor: SEEbiz
PEKING - Čini se da je osnivač Alibae Jack Ma nakon čeličnog stiska kineske administracije napravio životni zaokret.

Pritajio se i pronašao novu zanimaciju. Riječ je o slikanju, rekao je CNBC-u jedan od menadžera Alibabe.

"Trenutno se pritajio, razgovaram s njim svaki dan", rekao je Joe Tsai, izvršni potpredsjednik tvrtke i suosnivač Alibabe.

“Zapravo mu ide jako, jako dobro. Slikarstvom se bavi iz hobija, zapravo je prilično dobro. "

Ma je imao tešku godinu, jer je Peking uvelike napustio njegovu tvrtku nakon njegove kritike kineskog regulatornog sustava. Prošlog studenog, kineski regulatori obustavili su planiranu inicijalnu javnu ponudu Ant Grupe, financijske podružnice Alibabe, vrijednu 34,5 milijardi dolara, samo nekoliko dana prije njenog debija.

Tvrtka je procijenjena na 150 milijardi dolara nakon kruga prikupljanja sredstava za 2018. godinu, a njena procjena kasnije je porasla na 280 milijardi dolara prije obustave IPO-a, izvijestio je Associated Press.

Nakon incidenta, Ma se odmaknuo od reflektora.

"Ideja da se Jack osilio, mislim da to nije sasvim u redu", rekao je Tsai za CNBC. “Baš je poput tebe i mene, on je normalan čovjek. Izgradio je ogromnu tvrtku, učinio je velike stvari za društvo", nastavio je.

"Mislim da danas samo želi nekako reći: "Hej, želim se usredotočiti na ono na što stvarno želim trošiti vrijeme ", što su svi hobiji, sva filantropija."

U travnju su regulatori kaznili tvrtku s 2,8 milijardi dolara zbog kršenja antimonopolskih pravila. Upitan o novčanoj kazni, Tsai je rekao da se tvrtka "raduje".

“Naše je poslovanje pod nekom vrstom restrukturiranja na financijskoj strani, a također i na području antimonopolske regulacije. Morali smo platiti veliku kaznu. Ali to smo ostavili iza sebe, pa se radujemo", rekao je Tsai.

Tagovi: Jack Ma, Alibaba, Ant Group, Joe Tsai
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE