GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako Google Cloud pomaže u ranom otkrivanju raka

Kako Google Cloud pomaže u ranom otkrivanju raka
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 07:45
Autor: SEEbiz / vidi.hr
NEW YORK - Vojni zdravstveni sustav SAD-a koristi Google Cloud za rano otkrivanje raka uz pomoć AI-a i AR-a.

Obrambena jedinica za inovacije DIU, odnosno organizacija Ministarstva obrane Sjedinjenih Država osnovana kako bi pomogla američkoj vojsci korištenjem novih komercijalnih tehnologija, koristiti će umjetnu inteligenciju Google Clouda u razvoju prediktivnog sustava za rano otkrivanje raka.

Google Cloud je objavio da je Obrambena jedinica za inovacije odabrala Google Cloud za prototipiranje rješenja digitalne patologije s omogućenom umjetnom inteligencijom, piše Vidi.

Projekt uključuje isporuku AR mikroskopa medicinskim ustanovama Ministarstva obrane SAD-a i pristup modelima umjetne inteligencije (AI) koji mogu pomoći vojnim liječnicima u zadacima otkrivanja raka na više područja bolesti. Rani pristup platformi digitalne patologije namijenjen je samo istraživanjima.

Američki Veteranski centar za inovacije u kvaliteti, učinkovitosti i sigurnosti nedavno je izvijestio kako se procjenjuje da se u SAD-u donosi 5% ambulantnih dijagnoza s pogreškom, što znači da 12 milijuna pacijenata svake godine od svojeg liječnika dobije pogrešnu dijagnozu. Istodobno, Obrambena zdravstvena agencija troši oko 1,7 milijardi dolara svog godišnjeg proračuna na istraživanje raka, a ta brojka i dalje raste.

Svrha zajedničkog projekta DIU-a i Google Clouda će biti da se unaprijedi točnost dijagnoza na taj način da se pomaže liječnicima koji se suočavaju s ogromnim brojem podataka prilikom donošenja odluka o dijagnostici i liječenju. U suradnji s DIU-om, Google Cloud će prototipirati mikroskop proširene stvarnosti koji liječnicima pruža dodatne informacije temeljene na umjetnoj inteligenciji, pružajući alate za rano otkrivanje raka.

Googleov pristup koristit će TensorFlow, open-sorce framework kako bi se omogućila izrada modela strojnog učenja, kao i Google Cloud Healthcare API za unos podataka i uklanjanje identiteta kako bi se povećala privatnost pacijenata.

Inicijalno korištenje Google Clouda u ranom otkrivanju raka provoditi će se u veteranskim bolnicama u SAD-u, s konačnim ciljem da se proširi na čitav zdravstveni sustav SAD-a.

Modeli temeljeni na AI-u koji se koriste za pomoć liječnicima kao dio prototipa razvijeni su iz javnih i privatnih skupova podataka iz kojih su uklonjeni osobni zdravstveni podaci i svi podaci koji mogu utvrditi identitete pacijenata. Svim dijagnostičkim podacima o pacijentu upravljat će isključivo pojedinačna bolnica ili direktni pružatelj zdravstvenih usluga.

Tagovi: Google Cloud, rano otkrivanje raka, Google Cloud Healthcare, umjetna inteligencija
PROČITAJ I OVO
Reorganizacija uprave Applea, Dan Riccio će biti zadužen za automobilski projekt
POTEZI
Reorganizacija uprave Applea, Dan Riccio će biti zadužen za automobilski projekt
CUPERTINO - Dan Riccio, dosadašnji šef hardverskog odjela u Appleu, poslan je na tajanstveni novi projekt, dok će njegovu ulogu u razvoju hardvera preuzeti dosadašnji potpredsjednik tog odjela John Ternus.
Twitter kupio newsletter startup Revue
ŠIRENJE
Twitter kupio newsletter startup Revue
NEW YORK - Twitter je preuzeo newsletter startup Revue kako bi privukli korisnike koji žele da zarade na svojim pratiteljima.
EU zaostaje za SAD-om i Kinom na području umjetne inteligencije
ZAOSTAJANJE
EU zaostaje za SAD-om i Kinom na području umjetne inteligencije
NEW YORK - Europska unija zaostaje u razvoju i korištenju umjetne inteligencije, području u kojem su Sjedinjene Države predvodnik, dok Kina brzo napreduje, pokazuje izvješće američkog think tanka.
U Hrvatsku stižu najnoviji pametni telefoni iz Samsung Galaxy S21 serije
NAJAVE
U Hrvatsku stižu najnoviji pametni telefoni iz Samsung Galaxy S21 serije
ZAGREB – Nakon globalnog Unpacked događaja, tvrtka Samsung Electronics Adriatic je na lokalnom virtualnom događaju predstavila najnovije flagship modele – Galaxy S21, Galaxy S21+ i Galaxy S21 Ultra pametne telefone, Galaxy Buds Pro bežične slušalice i premium uređaj Galaxy SmartTag.
Huawei donirao tablete i knjige školama u potresom pogođenim područjima
DONACIJA
Huawei donirao tablete i knjige školama u potresom pogođenim područjima
SISAK – Ravnatelji škola u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije u Sisku su od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primili donaciju 400 tableta i knjiga u sklopu projekta “1000 Dreams” za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE