GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

M-commerce će biti najveći generator prihoda od 5G usluga do 2030.

M-commerce će biti najveći generator prihoda od 5G usluga do 2030.
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2020 / 10:49
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Ericsson ConsumerLab objavio je izvješće „Harnessing the 5G Consumer Potencial“ u kojem prognoziraju buduću zaradu od 5G mreža.

Izvješćem je obuhvaćeno razdoblje do 2030. godine, do kada bi 5G korisničko tržište prema Ericssonovim analitičarima na globalnoj razini trebalo vrijediti čak 31 bilijun američkih dolara. Prema istom izvoru pružateljima komunikacijskih usluga od tog iznosa trebalo bi na ime zarade pripasti 3,7 bilijuna USD, a navedeni iznos bi mogao biti i veći budući se očekuje da će se u idućih deset godina pojaviti i nove digitalne usluge.

U izvještaju se navodi i kako bi s proaktivnim objedinjavanjem i promoviranjem 5G korisničkih slučajeva pružatelji komunikacijskih usluga do 2030. godine mogli generirati do 131 milijardu USD prihoda i to samo od digitalnih usluga. U projekciji prihoda navodi se kako bi 40% tih prihoda došlo od strane korisničke potrošnje vezano uz poboljšane videozapise, uz sadržaje proširene i virtualne stvarnosti te igranja u oblaku preko 5G mreža. Vjeruje se kako će proširena stvarnost potaknuti više od polovice potrošnje korisnika na imerzivne medije do 2030. godine, počevši od igranja do širenja na područja poput kupovine, obrazovanja i udaljenje suradnje.

Ericssonovi analitičari navode kako bi utjecaj pandemije COVID-19 mogao utjecati na osobne financije, a time i na financijske prioritete potrošača i njihovu spremnost dodatnog plaćanja 5G usluga. Naime, početkom 2019, godine, kada pandemije COVID-19 nije bilo prosječni je potrošač bio spreman platiti 20% više za 5G, a sada krajem 2020. godine ta je brojka pala na 10%. Međutim u izvješću stoji i kako je svaki rani usvojitelj 5G usluga i dalje spreman za njih platiti 20% više, što bi prema Ericssonu moglo pomoći u poticanju gospodarskog oporavka.

Primjerice, u SAD-u 38 milijuna postojećih korisnika pametnih telefona tvrdi da će preći na novi 5G iPhone u narednih 6 mjeseci. Dodatno predviđa se kako će većina ukupnih globalnih 5G prihoda od korisnika za ICT industriju stići putem M-commercea.

Tagovi: M-commerce, 5G tehnologija, 5G mreža
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE