GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mnuchin želi preuzeti TikTok

Mnuchin želi preuzeti TikTok
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2024 / 22:49
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Bivši ministar financija Steven Mnuchin sastavlja grupu investitora koji žele kupiti TikTok ako matična tvrtka ByteDance aplikacije društvenih medija bude prisiljena prodati je. Mnuchin je to najavio tijekom pojavljivanja na CNBC-jevom Squawk Boxu u četvrtak.

"Razumijem tehnologiju, to je sjajan posao, a ja ću okupiti grupu za kupnju TikToka", rekao je.

Iako Mnuchin nije htio imenovati s kim radi na potencijalnoj kupnji platforme, rekao je da uključuje kombinaciju različitih investitora izvan velikih tehnoloških tvrtki.

"Mislim da ovo ne bi trebala kontrolirati niti jedna od velikih američkih tehnoloških kompanija", rekao je. "Mislim da bi tu moglo biti antimonopolskih problema i to bi trebalo biti nešto što je neovisno kako bismo imali pravog konkurenta. Korisnici to vole, pa ne bi trebalo biti zatvoreno."

U srijedu je Zastupnički dom velikom većinom izglasao prisilu ByteDancea da se oslobodi TikToka. Ako tvrtka ne proda aplikaciju, trgovine aplikacijama poput Appleovog App Store i Googleovog Play Store će morati prestati hostirati platformu ili će se suočiti s kaznama od čak 5000 dolara po korisniku aplikacije.

Senat bi trebao usvojiti sličan zakon.

Mnuchin, koji je predsjedao Odborom za strana ulaganja u Sjedinjenim Državama za vrijeme bivšeg predsjednika Trumpa, rekao je da su podaci koje aplikacija prikuplja, kao i činjenica da je u vlasništvu kineske tvrtke, posebno problematični.

"Ovo ne bi trebali kontrolirati Kinezi. Problem je da ovo bude na svačijem telefonu", rekao je. "Kada imate ovu aplikaciju na svačijem telefonu, ona ima mogućnost prikupljanja jako puno podataka. Trebala bi biti u vlasništvu američkih tvrtki. Nema šanse da bi Kinezi ikada dopustili američkoj tvrtki da posjeduje nešto poput ovoga u Kini."

Mnuchinov zadatak neće biti lak. Tijekom intervjua priznao je da bi aplikaciju trebalo ponovno izgraditi u SAD-u koristeći američku tehnologiju. Ali TikTokov tajni sastojak je algoritam koji tjera korisnike da skrolaju dok čekaju početak nastave i tijekom pauze za ručak.

Tagovi: Mnuchin, Tik Tok, ByteDance
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE