GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk pokrenuo vlastitu AI kompaniju

Musk pokrenuo vlastitu AI kompaniju
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2023 / 10:47
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk, suosnivač je tvrtke za umjetnu inteligenciju OpenAI, koja je postala globalna poznata po svojem ChatGPT AI chatbotu.

Musk je još 2018. napustio tvrtku i u posljednje vrijeme često kritizira rad OpenAi-ja, smatrajući da ne vodi dovoljno računa o sigurnosti i privatnosti korisnika, a nedavno se založio za regulaciju tehnologije i potpisao otvoreno pismo u kojem je tehnološke čelnike pozvao da stave šestomjesečnu pauzu u njezin razvoj.

Prema tvrdnjama Wall Street Journala i Financial Timesa, Musk je sada osnovao vlastitu tvrtku za umjetnu inteligenciju pod nazivom X.AI Corp.

Temeljem državne prijave od prošlog mjeseca koju su izvori vidjeli, nova je tvrtka osnovana u Nevadi i navodi Muska kao jedinog direktora, kao i Jareda Birchalla kao tajnika. Poznato je da Musk ima poseban afinitet prema slovu "X" i nedavno je preimenovao Twitter Inc. u X Corp.

U ovom trenutku Muskovi planovi za X.AI Corp nisu jasni, no prethodna izvješća daju naznake o tome kako napreduju Muskovi napori u razvoju umjetne inteligencije. Navodno je u ožujku angažirao dva bivša istraživača DeepMinda, uključujući znanstvenika Igora Babuschkina, za kojeg se vjeruje da vodi novi projekt. Musk je također navodno kupio 10.000 GPU-a za razvoj umjetne inteligencije u jednom od Twitterovih podatkovnih centara. Prema The Timesu, on već pregovara s investitorima Tesle i SpaceX-a da ulože novac u njegov novi pothvat.

Tagovi: Elon Musk, umjetna inteligencija, X.AI Corp, OpenAI, društvene mreže, Twitter
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE