GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MWC: Nagrađeno pet Huaweijevih inovacija

MWC: Nagrađeno pet Huaweijevih inovacija
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 13:36
Autor: SEEbiz
BARCELONA - Zahvaljujući vrhunskim i inovativnim rješenjima, Huawei je osvojio čak pet nagrada na Svjetskom kongresu mobilnih uređaja (MWC) u Barceloni, koje dodjeljuje Udruženje globalnih sustava za mobilne komunikacije (GSMA).

Huawei je osvojio vrijedna priznanja za najbolju infrastrukturu mobilne mreže za izum BladeAAU i najbolju mobilnu inovaciju usmjerenu na nova tržišta i povezano gospodarstvo.

Među značajnim priznanjima je nagrada za "Najbolju inovaciju kao odgovor na pandemiju COVID-19", koja je dokazala da industrija prepoznaje važnost mrežnih rješenja 5G za "pametnu" zdravstvenu zaštitu u borbi protiv koronavirusa.

Lu Qingyun, direktor Ureda za razvoj kinesko-japanske bolnice prijateljstva i direktor Centra za nacionalnu telemedicinu i povezanost u domovima zdravlja, istaknuo je da je 2020. bila drugačija od prethodnih godina zbog pandemije virusa korone, te da su ovakve mobilne tehnologije nagrađena, vrlo važna za suzbijanje krize izazvane pandemijom.

GLOMO nagrade dodjeljuju se svake godine kako bi se istakli inovativni izumi u mobilnoj tehnologiji, u raznim kategorijama, uključujući mobilnu tehnologiju, potrošačku povezanost, industriju X i Tech4Good. Više od 250 neovisnih članova žirija iz cijelog svijeta uključeno je u postupak dodjele nagrada. Panele čine vodeći industrijski stručnjaci, analitičari, novinari, akademici i u nekim slučajevima predstavnici mobilnih operatora.

"5G ubrzano napreduje i napreduje" pametnu "zdravstvenu zaštitu. Uz pomoć aplikacija za umjetnu inteligenciju temeljenih na 5G mreži, "pametna" zdravstvena zaštita pomaže nam u borbi protiv pandemije učinkovitim daljinskim liječenjem. "Štoviše, igrat će ključnu ulogu u rješavanju neuravnotežene raspodjele medicinskih resursa, poboljšanju točnosti dijagnoze i povećanju zdravstvene učinkovitosti", rekao je Kingjun.

Uz to, Huawei je patentirao izum BladeAAU pomoću kojeg se aktivne i pasivne antene mogu integrirati u jednu kutiju. Ovo predstavlja optimalan pristup svladavanju ograničenog prostora, što je postalo vrlo čest problem za operatore širom svijeta. BladeAAU je olakšao operaterima u Švicarskoj pružanje novog prostora za pohranu informacija i brzu implementaciju 5G mreže.
Za izum RuralStar Pro, Huawei je osvojio nagradu GSMA GLOMO za "Najbolju mobilnu inovaciju za tržišta u razvoju".
Članovi žirija složili su se da je izum RuralStar Pro "sjajan primjer kako se različite tehnologije mogu kombinirati i optimizirati za rješavanje izazova umrežavanja u ruralnim područjima, s ogromnim potencijalom u zemljama u razvoju."

RuralStar Pro učinkovita je zamjena za tradicionalne skupe načine prijenosa optičkih vlakana, mikrovalnih pećnica i satelita. Uz to, ovaj izum koristi samo obnovljive izvore energije.

Do danas su rješenja Huawei RuralStar prisutna na više od 20.000 lokacija u više od 60 zemalja Azije, Afrike, Latinske Amerike i Bliskog Istoka. RuralStar Pro najnoviji je Huaweijev proizvod koji se sastoji od visoke integracije, brzog postavljanja i jednostavnog održavanja, a ubrzat će ruralno pokrivanje i unijeti digitalnost u svaki kutak svijeta ", rekao je David Guo, izvršni direktor Huawei Wireless Network Site Line.
Postavljanje uređaja traje samo dva sata, što je više od 80 posto brže od postavljanja tradicionalnih uređaja. Zahvaljujući izumu RuralStar Pro, dani kada se trebalo popeti na vrh brda u selu kako bi se pružio mrežni signal stvar su prošlosti. Sada se selo okreće napretku s boljom telekomunikacijskom infrastrukturom.
Primjerice, tijekom pandemije COVID-19, pokrivenost mrežom u udaljenim područjima osigurala je da mrežno obrazovanje bude dostupno svim učenicima u svim selima.

Povezanost kišnih šuma s Huaweijevim projektom "Čuvar prirode" osvojio je GSMA GLOMO za doprinos ciljevima UN-a

Huaweijev projekt Nature Guardian koristi najsuvremeniju tehnologiju za zaštitu prirode, sprečavanje krčenja šuma i zaštitu biološke raznolikosti. Za svoj doprinos UN-ovim ciljevima održivog razvoja, projekt je dobio nagradu GSMA 2021 GLOMO za izuzetan doprinos UN-ovim ciljevima.
Izum Nature Guardiana sastoji se od uređaja na solarni pogon opremljenog mikrofonima i antenama za prikupljanje audio podataka i prijenos tih podataka putem bežičnih mreža u oblak, gdje ih analizira sustav zasnovan na umjetnoj inteligenciji. Svaki uređaj Guardian nalazi se u krošnjama šume i može raditi 24 sata dnevno dvije godine, prikupljajući podatke o zvuku okoliša na površini od tri kvadratna kilometra. Ako se začuje zvuk motorne pile, kamiona ili pucnjave, aktivira se alarm i mjesto događaja prebacuje se na aplikaciju tako da stražari mogu brzo reagirati na potencijalnu prijetnju.

Uređaji Guardian instaliraju se u 18 zemalja do 2021. godine.

China Mobile i Huawei dobili su nagradu GSMA GLOMO za "Najbolju mobilnu inovaciju za povezano gospodarstvo"

Projekt "pametne" mreže, nadahnut tehnologijom 5G, koji su zajednički pokrenuli Huawei, China Southern Power Grid (CSPG) i China Mobile, osvojio je nagradu za "Najbolju mobilnu inovaciju za povezano gospodarstvo".

Kontinuiranim istraživanjima tri su tvrtke izumile koji se može primijeniti u 5G tehnologiji u svim fazama proizvodnje električne energije, od prijenosa energije, preko transformacije i distribucije do potrošnje u Shenzhenu.

Tagovi: Huawei, Mobile World Congress, China Southern Power Grid, Lu Qingyun, China Mobile
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE