GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MWC: Nagrađeno pet Huaweijevih inovacija

MWC: Nagrađeno pet Huaweijevih inovacija
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 13:36
Autor: SEEbiz
BARCELONA - Zahvaljujući vrhunskim i inovativnim rješenjima, Huawei je osvojio čak pet nagrada na Svjetskom kongresu mobilnih uređaja (MWC) u Barceloni, koje dodjeljuje Udruženje globalnih sustava za mobilne komunikacije (GSMA).

Huawei je osvojio vrijedna priznanja za najbolju infrastrukturu mobilne mreže za izum BladeAAU i najbolju mobilnu inovaciju usmjerenu na nova tržišta i povezano gospodarstvo.

Među značajnim priznanjima je nagrada za "Najbolju inovaciju kao odgovor na pandemiju COVID-19", koja je dokazala da industrija prepoznaje važnost mrežnih rješenja 5G za "pametnu" zdravstvenu zaštitu u borbi protiv koronavirusa.

Lu Qingyun, direktor Ureda za razvoj kinesko-japanske bolnice prijateljstva i direktor Centra za nacionalnu telemedicinu i povezanost u domovima zdravlja, istaknuo je da je 2020. bila drugačija od prethodnih godina zbog pandemije virusa korone, te da su ovakve mobilne tehnologije nagrađena, vrlo važna za suzbijanje krize izazvane pandemijom.

GLOMO nagrade dodjeljuju se svake godine kako bi se istakli inovativni izumi u mobilnoj tehnologiji, u raznim kategorijama, uključujući mobilnu tehnologiju, potrošačku povezanost, industriju X i Tech4Good. Više od 250 neovisnih članova žirija iz cijelog svijeta uključeno je u postupak dodjele nagrada. Panele čine vodeći industrijski stručnjaci, analitičari, novinari, akademici i u nekim slučajevima predstavnici mobilnih operatora.

"5G ubrzano napreduje i napreduje" pametnu "zdravstvenu zaštitu. Uz pomoć aplikacija za umjetnu inteligenciju temeljenih na 5G mreži, "pametna" zdravstvena zaštita pomaže nam u borbi protiv pandemije učinkovitim daljinskim liječenjem. "Štoviše, igrat će ključnu ulogu u rješavanju neuravnotežene raspodjele medicinskih resursa, poboljšanju točnosti dijagnoze i povećanju zdravstvene učinkovitosti", rekao je Kingjun.

Uz to, Huawei je patentirao izum BladeAAU pomoću kojeg se aktivne i pasivne antene mogu integrirati u jednu kutiju. Ovo predstavlja optimalan pristup svladavanju ograničenog prostora, što je postalo vrlo čest problem za operatore širom svijeta. BladeAAU je olakšao operaterima u Švicarskoj pružanje novog prostora za pohranu informacija i brzu implementaciju 5G mreže.
Za izum RuralStar Pro, Huawei je osvojio nagradu GSMA GLOMO za "Najbolju mobilnu inovaciju za tržišta u razvoju".
Članovi žirija složili su se da je izum RuralStar Pro "sjajan primjer kako se različite tehnologije mogu kombinirati i optimizirati za rješavanje izazova umrežavanja u ruralnim područjima, s ogromnim potencijalom u zemljama u razvoju."

RuralStar Pro učinkovita je zamjena za tradicionalne skupe načine prijenosa optičkih vlakana, mikrovalnih pećnica i satelita. Uz to, ovaj izum koristi samo obnovljive izvore energije.

Do danas su rješenja Huawei RuralStar prisutna na više od 20.000 lokacija u više od 60 zemalja Azije, Afrike, Latinske Amerike i Bliskog Istoka. RuralStar Pro najnoviji je Huaweijev proizvod koji se sastoji od visoke integracije, brzog postavljanja i jednostavnog održavanja, a ubrzat će ruralno pokrivanje i unijeti digitalnost u svaki kutak svijeta ", rekao je David Guo, izvršni direktor Huawei Wireless Network Site Line.
Postavljanje uređaja traje samo dva sata, što je više od 80 posto brže od postavljanja tradicionalnih uređaja. Zahvaljujući izumu RuralStar Pro, dani kada se trebalo popeti na vrh brda u selu kako bi se pružio mrežni signal stvar su prošlosti. Sada se selo okreće napretku s boljom telekomunikacijskom infrastrukturom.
Primjerice, tijekom pandemije COVID-19, pokrivenost mrežom u udaljenim područjima osigurala je da mrežno obrazovanje bude dostupno svim učenicima u svim selima.

Povezanost kišnih šuma s Huaweijevim projektom "Čuvar prirode" osvojio je GSMA GLOMO za doprinos ciljevima UN-a

Huaweijev projekt Nature Guardian koristi najsuvremeniju tehnologiju za zaštitu prirode, sprečavanje krčenja šuma i zaštitu biološke raznolikosti. Za svoj doprinos UN-ovim ciljevima održivog razvoja, projekt je dobio nagradu GSMA 2021 GLOMO za izuzetan doprinos UN-ovim ciljevima.
Izum Nature Guardiana sastoji se od uređaja na solarni pogon opremljenog mikrofonima i antenama za prikupljanje audio podataka i prijenos tih podataka putem bežičnih mreža u oblak, gdje ih analizira sustav zasnovan na umjetnoj inteligenciji. Svaki uređaj Guardian nalazi se u krošnjama šume i može raditi 24 sata dnevno dvije godine, prikupljajući podatke o zvuku okoliša na površini od tri kvadratna kilometra. Ako se začuje zvuk motorne pile, kamiona ili pucnjave, aktivira se alarm i mjesto događaja prebacuje se na aplikaciju tako da stražari mogu brzo reagirati na potencijalnu prijetnju.

Uređaji Guardian instaliraju se u 18 zemalja do 2021. godine.

China Mobile i Huawei dobili su nagradu GSMA GLOMO za "Najbolju mobilnu inovaciju za povezano gospodarstvo"

Projekt "pametne" mreže, nadahnut tehnologijom 5G, koji su zajednički pokrenuli Huawei, China Southern Power Grid (CSPG) i China Mobile, osvojio je nagradu za "Najbolju mobilnu inovaciju za povezano gospodarstvo".

Kontinuiranim istraživanjima tri su tvrtke izumile koji se može primijeniti u 5G tehnologiji u svim fazama proizvodnje električne energije, od prijenosa energije, preko transformacije i distribucije do potrošnje u Shenzhenu.

Tagovi: Huawei, Mobile World Congress, China Southern Power Grid, Lu Qingyun, China Mobile
PROČITAJ I OVO
Twitter će konačno riješiti jedan od svojih najvećih nedostataka
RJEŠENJA
Twitter će konačno riješiti jedan od svojih najvećih nedostataka
ZAGREB - Twitter proteklih mjeseci „časti“ svoje korisnike raznim vizualnim promjenama među kojima se posebno ističe uvođenje Chirp fonta te promjena kontrasta boja koja se, sudeći po brojnim žalbama, nije svidjela twitterašima koji često navode da se tvrtka usredotočuje na promjene koje nitko nije tražio.
Navaljni optužio Apple i Google da su u dosluhu s Putinom
OPTUŽBE
Navaljni optužio Apple i Google da su u dosluhu s Putinom
MOSKVA - Čelnik ruske oporbe Aleksej Navaljni koji je u zatvoru, optužio je u četvrtak Apple i Google da su u dosluhu s Kremljem, pošto su dvije velike internetske kompanije na zahtjev ruskih vlasti uklonile njegovu aplikaciju za ruske parlamentarne izbore.
Proizvođači elektronike ne mogu pronaći kvalificirane radnike
RADNICI
Proizvođači elektronike ne mogu pronaći kvalificirane radnike
LONDON - Gotovo četiri od pet proizvođača elektronike sve teže pronalazi kvalificirane radnike, pokazali su u čeetvrtak rezultati istraživanja udruge IPC, nadovezujući se na probleme s nestašicom čipova i kašnjenjem isporuka.
Huawei predstavio nadolazeće trendove u idućem desetljeću
TRENDOVI
Huawei predstavio nadolazeće trendove u idućem desetljeću
ZAGREB – Huawei je zajedno s industrijskim partnerima održao forum Intelligent World 2030 na kojem je David Wang, Huaweijev izvršni direktor i predsjednik divizije ICT proizvoda i rješenja, predstavio izvješće Intelligent World 2030 te održao keynote predavanje.
Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland
INVESTICIJE
Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland
LOS ANGELES - Amazon je objavio da planira uložiti 7.5 milijardi novozelandskih dolara (5.3 milijarde američkih dolara) u izgradnju novih podatkovnih centara na Novom Zelandu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE