GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prehnitove GIS stručne edukacije: pokretačka snaga digitalne transformacije poslovanja

Prehnitove GIS stručne edukacije: pokretačka snaga digitalne transformacije poslovanja
EDUKACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2022 / 20:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kako optimizirati poslovne procese te učinkovito koristiti GIS alate, najbolje zna Prehnit – hrvatski lider u području stručnog savjetovanja u planiranju i implementaciji geografskih informacijskih sustava te izradi IT poslovnih rješenja i softverskih aplikacija.

Upravo zbog toga, Prehnitov GIS obrazovni program, koji Hrvatski zavod za zapošljavanje sufinancira sa čak 70 posto, na listi je prioriteta mnogim zainteresiranim dionicima koji su željni daljnjeg unaprjeđenja stručnih vještina i sposobnosti.

Tvrtka pruža mogućnost edukacija na platformama ArcGIS-a, vodećeg GIS komercijalnog programa koji korisnicima omogućuje najkompleksnije operacije u svim segmentima, te QGIS-a, platforme koja se koristi na međunarodnoj razini u akademskom i profesionalnom okruženju. Koliki je značaj ovakvih specijaliziranih edukacija zna i Hrvatski zavod za zapošljavanje koji aktivno sudjeluje u sufinanciranju Prehnitovih tečajeva.

„Od prvog dana smo usmjereni na individualan pristup svakom polazniku i sustavno razmatramo potrebe svih svojih korisnika i klijenata, kao i njihove razine poznavanja i korištenja GIS alata. Naši polaznici su najčešće zaposleni ljudi koji se nastoje dodatno educirati, a sve s ciljem ostvarivanja boljih profesionalnih rezultata i usavršavanja kompetencija za unaprjeđenje poslovnih procesa“, objasnio je Vlatko Roland, član Uprave Prehnita.

Prehnit ima dugogodišnje iskustvo u edukacijama na GIS platformama sa širokim spektrom korisnika i klijenata, a jedan od njih je tvrtka Hidroprojekt-ing projektiranje d.o.o.

„Kao konkurentna tvrtka na tržištu, kontinuirano na pametan način ulažemo u razvoj znanja i vještina svojih djelatnika. Prepoznali smo potrebu za usavršavanjem GIS vještina naših zaposlenika, a koristeći potporu od 70% za male poduzetnike koju sufinancira Hrvatski zavod za zapošljavanje, čak jedanaestero naših djelatnika prikupilo je željeno znanje kroz dvije edukacije u organizaciji tvrtke Prehnit“, ističe Danijela Jelić iz tvrtke Hidroprojekt-ing projektiranje d.o.o.

Projektiranje infrastrukturnih građevinskih objekata u svim razinama projektne dokumentacije koja obuhvaća studijsku dokumentacija, koncepcijska i idejna rješenja, idejne i glavne projekte te izvedbeni projekte, primarna je zadaća tvrtke Hidroprojekt-ing projektiranje d.o.o.

„Ulazni podaci nužni za projektiranje takvih građevina i rezultati provedenih analiza posljednjih godina se, zbog digitalne transformacije poslovanja naručitelja, isporučuju u GIS platformi. Vještine korištenja platforme QGIS i razumijevanje koncepta GIS-a koje smo stekli na Prehnitovim edukacijama pružaju našim zaposlenicima odgovarajuće stručne kompetencije, omogućavaju povećanje njihove produktivnosti (digitalno poslovanje) te pružanje odgovora na zahtjeve tržišta (domaćih i stranih)“, dodatno pojašnjava Jelić.

Prehnit je od osnutka educirao preko tisuću polaznika iz javnih i privatnih tvrtki, udruga i organizacija. Visoko kvalitetni tečajevi formirani su u okviru osam različitih razina, a to su: Uvod u GIS, Praktične osnove GIS-a, GIS temeljni tečaj, GIS ubrzani temeljni tečaj, GIS napredni tečaj, GIS napredni specijalizirani tečaj, Primjena dronova u poslovanju i Vizualizacija poslovnih podataka. Jedinstven koncept edukacija pridonio je napretku tvrtke u posljednjih nekoliko godina tijekom kojih se Prehnit razvio u respektabilnog GIS i IT globalnog protagonista, pa ne čudi stoga, što je upravo on, temeljem implementacije IT rješenja zasnovanih na podatkovnoj znanosti, zaslužan za digitalnu transformaciju razgranate lepeze različitih poslovanja. Prehnit je već četvrtu godinu akreditiran od strane Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije, što potvrđuje činjenicu da je riječ o jednoj od najperspektivnijih tvrtki u spomenutim poslovnim nišama.

Tagovi: Prehnit, GIS stručne edukacije, Vlatko Roland
PROČITAJ I OVO
Srpskom digitalnom biseru Devtechu 12,25 miliona evra za dalje širenje poslovanja
FINANSIRANJE
Srpskom digitalnom biseru Devtechu 12,25 miliona evra za dalje širenje poslovanja
BEOGRAD - Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije, Devtech, danas je objavila da je sklopila partnerstvo sa Claret Capital Partners-om, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzo-rastućih tehnoloških kompanija.
Stiže jeftini ili besplatni Netflix s oglasima
NOVITETI
Stiže jeftini ili besplatni Netflix s oglasima
SAN FRANCISCO - Netflixov co-CEO Ted Sarandos je na Cannes Lions Advertising Festivalu potvrdio da je na putu novi Netflix servis koji će u sebi sadržavati oglase.
Microsoft želi privući gamere na Edge
STRATEŠKI
Microsoft želi privući gamere na Edge
REDMOND - Microsoftov Edge preglednik još uvijek se s mukom bori protiv Chromea i drugih internetskih preglednika, pa je ekipa iz Redmonda odlučila privući jednu veliku vojsku potencijalnih korisnika, gamera, koji bi Edgeu trebali značajno boostati popularnost.
Ruski hakeri napali Litvu
HAKERSKI NAPAD
Ruski hakeri napali Litvu
VILNIUS - Litavske državne i privatne institucije našle su se pod kibernetičkim DDoS (Distributed Denial of Service) napadom u ponedjeljak, rekao je litavski nacionalni centar za kibernetičku sigurnost, a odgovornost za napad preuzela je ruska hakerska skupina Killnet.
Što je VPN i u čemu su njegove prednosti?
USLUGE
Što je VPN i u čemu su njegove prednosti?
ANALIZA - VPN u posljednje vrijeme postaje sve atraktivnija usluga kad se govori o kvalitetnijem spajanju na internet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE