GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Project 3 Mobility prikupio 100 milijuna eura privatnog kapitala

Project 3 Mobility prikupio 100 milijuna eura privatnog kapitala
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 13:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Project 3 Mobility, hrvatska kompanija koja razvija novi ekosustav urbane mobilnosti, zaključila je investicijsku rundu (Seriju A), čime je zaokružila dosadašnje financiranje od strane privatnih investitora na iznos od 100 milijuna eura.

Project 3 Mobility je u ovoj investicijskoj rundi privukao istaknute globalne kompanije i investitore. U hrvatsku je kompaniju investirao jedan od najvećih investicijskih fondova na svijetu - Public Investment Fund (PIF) iz Saudijske Arabije, kojem je ovo prva investicija u Hrvatskoj. PIF je u vlasničku strukturu Project 3 Mobilityja ušao kroz svoju investicijsku kompaniju TASARU Mobility Investments, koja ulaže u pametna i održiva rješenja mobilnosti.

Ranije je u Project 3 Mobility uložio i jedan od najvećih južnokorejskih proizvođača automobila - Kia. Osim toga, u Project 3 Mobility je također investirala vodeća bugarska softverska tvrtka SiteGround, hrvatska IT kompanija Infinum, Rimac Grupa te drugi ključni investitori poput investicijske kompanije specijalizirane za napredne tehnologije - Neurone i katarske kompanije Elaf Auto.

„Vrlo smo zadovoljni sa zatvaranjem investicijske runde u ovom trenutku. Činjenica da smo u ovako izazovnoj situaciji za nove kompanije uspjeli privući neke od najjačih globalnih strateških i financijskih investitora pokazuje povjerenje u našu viziju i tim. Bitno je naglasiti da su već sada sredstva privučena od privatnih investitora veća od do sada isplaćene EU potpore (89 mil EUR). Do lansiranja usluge u Zagrebu značajno će se povećati omjer uloženih privatnih sredstava. U proteklom smo razdoblju prošli kroz niz zahtjevnih procedura, dubinskih snimanja i provjera, kako kroz proces odobrenja EU potpore vođen od strane Europske komisije i domaćih institucija, tako i paralelno kroz proces prikupljanja privatnog kapitala. Ponosni smo na još jednu potvrdu vrijednosti našeg projekta koji će revolucionarizirati promet i poboljšati kvalitetu života u urbanim sredinama. Vjerujemo da će projekt donijeti značajne koristi za Hrvatsku, kroz pokretanje tvornice za velikoserijsku proizvodnju autonomnih električnih vozila, ali i na druge načine, poput suradnje s hrvatskom akademskom zajednicom. U sklopu projekta već intenzivno surađujemo s tri zagrebačka fakulteta. Nakon uspješnog zatvaranja ove investicijske runde, u naredne dvije godine ćemo nastaviti privlačiti privatni kapital, prateći faze realizacije projekta”, izjavio je Marko Pejković, glavni izvršni direktor Project 3 Mobilityja.

Prikupljena sredstva bit će iskorištena za nastavak razvoja projekta, izgradnju specijalizirane infrastrukture te dodatno povećanje tima, koje će biti sve značajnije u nadolazećem razdoblju.

Tagovi: Project 3 Mobility, pejković, pif, KIA, Infinum, Rimac, TASARU Mobility Investments, mobilnost
PROČITAJ I OVO
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE