GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reddit pod istragom, evo o čemu se radi

Reddit pod istragom, evo o čemu se radi
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2024 / 11:17
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Reddit je u petak priopćio da je Savezna komisija za trgovinu poslala pismo tvrtki o njezinom poslovanju licenciranja podataka vezanom uz obuku sustava umjetne inteligencije.

Dana 14. ožujka 2024. primili smo pismo od FTC-a u kojem nas obavještavaju da osoblje FTC-a provodi nejavnu istragu usmjerenu na našu prodaju, licenciranje ili dijeljenje sadržaja koji su izradili korisnici s trećim stranama za obuku AI modela," Reddit je naveo u ažuriranom prospektu inicijalne javne ponude. Reddit je podnio zahtjev za IPO u veljači i njegovim se dionicama planira trgovati na Njujorškoj burzi pod oznakom "RDDT".

Iako se osnovna djelatnost Reddita oslanja na internetsko oglašavanje, tvrtka nastoji zaraditi na druge načine i nalazi se u "ranim fazama" svojih "napora za licenciranje podataka", navodi se u prijavi.

Reddit je rekao, "prilika nije u sukobu s našim vrijednostima i pravima naših Redditora", misleći na svoje korisnike i moderatore foruma.

Tvrtka je podnijela zahtjev za prodaju dionica u svom IPO-u po cijeni od 31 do 34 dolara po komadu u ponudi koja bi vrijednost poslovanja procijenila na blizu 6,5 milijardi dolara. Reddit pokušava izaći na javno tržište tijekom povijesno sporog razdoblja za tehnološke IPO-e. Još od Instacarta nije bilo značajnijeg tehnološkog debija uz podršku poduzetnika i Klaviyo u rujnu. Prije toga, tržište je uglavnom bilo zatvoreno od kraja 2021.

Redditov prihod porastao je 20% prošle godine na 804 milijuna dolara. Oko 98% njegove prodaje dolazi od oglašavanja. Preostalih 2% uključuje licenciranje podataka.

"Ovi nas programi mogu podvrgnuti evoluirajućim pristupima regulaciji ovih podataka i impliciraju složene i razvojne zakone, pravila i propise o privatnosti i zaštiti podataka, zlouporabi i intelektualnom vlasništvu", rekao je Reddit u ažuriranoj prijavi.

Glasnogovornik FTC-a odbio je komentirati.

Reddit je rekao da je u siječnju sklopio neke ugovore o licenciranju podataka s ukupnom vrijednošću ugovora od 203 milijuna dolara tijekom dvije do tri godine. Očekuje se da će 2024. priznati najmanje 66,4 milijuna dolara iz tih sporazuma.

Isti tjedan kada je Reddit podnio zahtjev za IPO, Google
najavio je prošireno partnerstvo s tvrtkom, dajući pretraživačkom divu pristup podacima za obuku svojih AI modela, među ostalima.

"Vjerujemo da će podaci o našoj rastućoj platformi biti ključni element u obuci vodećih velikih jezičnih modela ("LLM-ova") i služiti kao dodatni kanal monetizacije za Reddit", rekla je tvrtka u svom prospektu.

Reddit je rekao da "nije iznenađen što je FTC izrazio interes" za to pitanje, s obzirom na "novu prirodu ovih tehnologija i komercijalnih aranžmana".

Tagovi: Reddit, ipo, facebook, twitter
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE