GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Serengeti planira za početak u BiH zaposliti najmanje 20 radnika

Serengeti planira za početak u BiH zaposliti najmanje 20 radnika
ZAPOŠLJAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2023 / 07:33
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Hrvatska konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti planira zaposliti najmanje 20 ljudi u početku svog poslovanja u Bosni i Hercegovini, kazao je osnivač i predsjednik Uprave kompanije Goran Kalanj danas u Sarajevu na susretu sa novinarima.

Primarni cilj u BiH bit će domaćim developerima, softverskim inžinjerima, Scrum Masterima, arhitektima, dizajnerima, DevOps inženjerima i poslovnim analitičarima ponuditi jedinstvenu priliku rada na enterprise projektima, kao i rad sa različitim tehnologijama, a sve kroz međunarodne saradnje.

- Bosnu i Hercegovinu vidimo kao stratešku lokaciju za širenje našeg odjela razvoja pošto smo uvidjeli da našim klijentima pružamo još veću vrijednost kada formiramo timove sa developerima iz uže regije. Da Bosna i Hercegovina ima vrlo kvalitetan i stručan kadar za razvoj softvera uvjerili smo se kroz dosadašnje suradnje s njima, te smo odlučili i zvanično pokrenuti development centar. Iako planiramo otvoriti fizički ured u Sarajevu, otvoreni smo za mogućnost remote rada za sav kvalitetan kadar koji želi raditi na međunarodnim projektima.

- Od samih početaka naš fokus je na rezultatima, kako individualnim tako i kompanije u cijelosti, što naši klijenti prepoznaju, te nas često preporučuju. dodao je Goran Kalanj.

Ana Milas, direktorica marketinga i razvoja poslovanja, kazala je da Serengeti kao kompanija veliki naglasak stavlja na lični i profesionalni razvoj svakog zaposlenika, te sve aktivnosti radi s tom vodiljom.

- Pokretanjem poslovanja u Bosni i Hercegovini lokalnim developerima nudimo mogućnost da postanu dio zajednice koja iznimno njeguje tzv. work-life balans, a koji i sami potičemo kroz interne aktivnosti. Razvili smo i intrepreneur program unutar kompanije koji motivira i nagrađuje najbolje radnike, te potiče njihov napredak. To nam omogućava da najbolji vlastiti kadar odaberemo za promociju na više funkcije unutar kompanije, a isti koncept ćemo primijeniti i ovdje u BiH, istakla je Milas.

Glavna područja ulaganja Serengetija su turistički sektor, finansijske institucije i proizvodne firme.

Serengeti ima razvojne centre u Zagrebu, Bjelovaru i Varaždinu, te u Kragujevcu u Srbiji. Kako je portal Indikator.ba ranije izvijestio Serengeti je registrovao podružnicu u Bosni i Hercegovini prošle godine sa kapitalom od 5,867.49 KM.

Prema riječima njegovih predstavnika poslije Sarajeva namjera je širenje poslovanja i na druge gradove u BiH.

Tagovi: Serengeti, Ana Milas, Goran Kalanj
PROČITAJ I OVO
EK predlaže pravila ŽELI olakšati pravo na popravak proizvoda
PRIJEDLOG
EK predlaže pravila ŽELI olakšati pravo na popravak proizvoda
BRUXELLES - Europska komisija je u srijedu objavila zakonodavni prijedlog koji bi trebao olakšati popravak proizvoda ako je to isplativije od kupovine novog proizvoda.
TikTok: Ne dijelimo korisničke podatke s vlastima u Pekingu
TVRDNJE
TikTok: Ne dijelimo korisničke podatke s vlastima u Pekingu
WASHINGTON – Glavni izvršni direktor TikToka Zhou Qichewa rekao je danas američkom Kongresu da popularna video aplikacija u vlasništvu Kineza, s više od 150 milijuna korisnika u SAD-u, nikada nije i neće dijeliti svoje podatke s vlastima u Pekingu.
Google otvorio pristup svom chatbotu Bardu
POTEZI
Google otvorio pristup svom chatbotu Bardu
NEW YORK - Google je u utorak otvorio javni pristup svom chatbotu Bardu kako bi od novih korisnika dobio povratne informacije koje mu mogu koristiti u utrci s Microsoftom u razvijanju tehnologije umjetne inteligencije.
TikTok: 150 milijuna aktivnih korisnika mjesečno u SAD-u
KORISNICI
TikTok: 150 milijuna aktivnih korisnika mjesečno u SAD-u
PEKING - Kineska društvena mreža TikTok objavila je da ima 150 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u SAD-u, što je 50 posto više nego 2020. godine, kada ih je bilo 100 milijuna.
Pulski CMG Digital neočekivano podijelio 30-ak otkaza
OTKAZI
Pulski CMG Digital neočekivano podijelio 30-ak otkaza
PULA - Poznata pulska tvrtka CMG Digital, koja je do sada slovila kao vrlo uspješan i avangardan poslodavac, pa su se do prije samo nekoliko mjeseci hvalili da ulažu, primjerice, u mentalno zdravlje svojih zaposlenika, prošlog je tjedna neočekivano podijelila otprilike 30 otkaza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE