GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Prošle godine trgovina se najviše oglašavala putem digitalnih medija

Slovenija: Prošle godine trgovina se najviše oglašavala putem digitalnih medija
OGLAŠAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2024 / 09:46
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Agencija za digitalno oglašavanje iPROM prošle je godine prikazala 38,9 posto više oglasa slovenskim korisnicima digitalnih medija nego 2022. Po broju prikazanih oglasa među djelatnostima na prvom je mjestu trgovina, a slijede je automobilska industrija i financije. industrije.

Po udjelu oglasa prikazanih u slovenskim uredničkim digitalnim medijima, granska trgovina prednjači s 23,79 posto udjela, što predstavlja pad od 0,31 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavila je ovoga tjedna iPROMA.

Na drugom mjestu je automobilska industrija s 15,6 posto udjela, a na trećem financijska industrija s 14,25 posto udjela. Udio automobilske industrije porastao je za 27,5 posto na međugodišnjoj razini, dok je financijska industrija zabilježila pad udjela prikazanih oglasa za 30,53 posto u odnosu na 2022. godinu.

Prošle godine industrija zabave i slobodnog vremena činila je 9,64 posto svih prikazanih oglasa, što je pad od 2,3 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Udio prikazanih oglasa telekomunikacijske industrije lani je iznosio 4,52 posto. U protekloj godini ova industrija bilježi daleko najveći porast udjela pojavljivanja oglasa, i to za 108 posto.

Turistička djelatnost ostvarila je 2,65% udjela pojavljivanja oglasa, au odnosu na prethodnu godinu bilježi najveći pad udjela, za 54,7%. Najmanji udio prikazanih oglasa ima zdravstvena industrija (2,42 posto), koja ne bilježi značajnije promjene u međugodišnjoj usporedbi, napominje iPROM.

“Podaci o prikazanim oglasima u 2023. ukazuju na dinamične pomake na tržištu i jasan su pokazatelj nestabilnih gospodarskih uvjeta koji se iz godine u godinu brzo mijenjaju, a oglašivači su agilni u odgovoru na utjecaje okoline”, napisao je čelnik iPROM-a kada je objavljena je analiza podataka.Labsa Tomaž Tomšič.

Analiza rezultata također je pokazala da su korisnici online medija početkom prošle godine u online redakcijskim medijima najčešće gledali sadržaje koji spadaju u kategorije osobnih financija, nekretnina, putovanja te hobija i interesa.

Po interesu za opće vijesti i poslovne sadržaje u uredničkim internetskim medijima posebno se istaknuo kolovoz prošle godine, kada je interes za medijske sadržaje porastao ponajviše zbog kolovoškog ulova. Isto tako, krajem godine porastao je interes za sadržaje vezane uz zdravlje.

Tagovi: oglašavanje, digitalno oglašavanje, digitalni mediji, e-trgovina, trgovina
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE