GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SpaceX gradi Starbase u Teksasu

SpaceX gradi Starbase u Teksasu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2021 / 08:49
Autor: SEEbiz / vidi.hr
DALLAS - SpaceX je dobio dozvolu od američke vojske za proširenje svojih pogona u močvarnom području u južnom Teksasu uz samu granicu s Meksikom, gdje će imati dvije lansirne platforme za orbitalna lansiranja, dvije podorbitalne platforme (sada postoji jedna), dvije platforme za ateriranje (jedna već postoji), dva poligona za strukturalne testove za Starship i Superheavy i druge infrastrukturne objekte.

Pored toga, Musk je kupio i dvije rashodovane plutajuće naftne platforme koje se sada zovu Deimos i Phobos, što znači da će sve operacije vezane uz projekt Starshipa preseliti u južni Teksas, a "zvjezdani grad" Starbase će postati uzletište s kojeg će ljudi jednog dana letjeti na Mars i dalje.

Valja naglasiti da su SpaceX i NASA potpisali ugovor o korištenju uzletišta u Kennedy Space centru na Floridi na 20 godina, pa će se od tamo i dalje obavljati lansiranja Dragon letjelica za prijevoz tereta i posade na ISS, a južni Teksas će biti u potpunosti posvećen Starshipu i planovima za osvajanje Marsa.

Kada je na Twitteru objavljen plan proširene baze u južnom Teksasu, jedan tviteraš je komentiraoriječima  da je to samo plan za javnost, jer će se u pravom planu tamo još nalaziti i pristanište za NLO Elona Muska.

Tagovi: SpaceX, Starbase, Elon Musk, Teksas
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE