GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump pokreće novu društvenu mrežu

Trump pokreće novu društvenu mrežu
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2021 / 10:06
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Bivši američki predsjednik Donald Trump lansirat će vlastitu društvenu mrežu 'TRUTH Social' koja će se, kaže, "suprotstaviti Big Tech kompanijama" poput Facebooka i Twittera koje su mu zabranile pristup na njihovim platformama.

TRUTH Social stvorit će se preko nove tvrtke nastale spajanjem Trump Media and Technology Group (TMTG) i akvizicijske kompanije (SPAC), navodi se u priopćenju koje su objavile obje organizacije.

"Živimo u svijetu u kojemu talibani imaju ogromnu prisutnost na Twitteru, dok je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan. To je neprihvatljivo", navodi Trump u priopćenju.

"Uzbuđen sam što ću vrlo brzo poslati svoju prvu ISTINU na TRUTH Social. TMTG je osnovan s misijom da svima da glas. Uzbuđen sam što ću uskoro početi dijeliti svoje misli na (mreži) TRUTH Social i boriti se protiv Big Techa", dodao je.

"Big Tech je dugo potiskivao konzervativne glasove", rekao je u intervjuu za Fox News Donald Trump Jr., sin bivšeg predsjednika.

"Večeras je moj otac potpisao definitivni sporazum o spajanju kako bi formirao ono što će u konačnici biti Trump Media and Technology Group i TRUTH Social - platforma za svakoga tko želi izraziti svoje osjećaje."

Twitter, Facebook i druge društvene mreže zabranile su Trumpu pristup tim platformama nakon što su stotine njegovih pristaša upale na američki Kapitol 6. siječnja.

Prosvjedi su uslijedili nakon Trumpova govora u kojemu je lažno tvrdio da je njegov poraz na izborima u studenom bio posljedica raširene prijevare, što su opovrgnuli brojni sudovi i dužnosnici.

"Čestitke", objavio je Jason Miller, bivši Trumpov savjetnik a sada vlasnik druge društvene mreže nazvane "Gettr".

"Sada će Facebook i Twitter izgubiti još veće dijelove tržišta", rekao je Miller unatoč tome što raste broj korisnika dvaju tehnoloških divova, piše agencija AFP.

Tagovi: Donald Trump, društvene mreže, TRUTH Social
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE