GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Osijeku predstavljen Xiaomi 5G pametni telefon

U Osijeku predstavljen Xiaomi 5G pametni telefon
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2020 / 14:11
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Tvrtka Bijelić Co., ovlašteni distributer Xiaomija i Grad Osijek danas su na gospodarskom sastanku posvećenom otvaranju novih prostora suradnje Hrvatske i Kine u području informacijskih tehnologija, ugostili Erwen Xu, izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj te Tonya Chena, generalnog direktora Xiaomi CEE & Nordic & Baltic.

Ovom iznimnom gospodarskom druženju koje će zasigurno otvoriti nove prostore za grad Osijek i Republiku Hrvatsku prisustvovali su drugi predsjednik Republike Hrvatske i viši savjetnik Instituta za istraživanja suvremenog svijeta NR Kine Stjepan Mesić, Kai Liu savjetnik u Uredu za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj te Yu Zhang tajnik Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, kao i domaćini druženja Viktor Bijelić vlasnik tvrtke Bijelić Co i gradonačelnik grada Osijeka Ivan Vrkić sa suradnicima.

Susret je bio izvrsna prilika i za predstavljanje Xiaomi 5G pametnih telefona na testnoj 5G mreži u suradnji s A1 Hrvatska, pružateljem najbolje mobilne i fiksne mreže u Hrvatskoj, upravo u srcu Osijeka na Trgu Ante Starčevića.

Domaćin susreta i vlasnik tvrtke Bijelić Co. Viktor Bijelić ovom je prigodom istaknuo:

„Zahvaljujući prepoznavanju pravog partnera i proaktivnosti osječke tvrtke Bijelić Co., svjetski lider pametnih telefona Xiaomi na hrvatskom je tržištu prisutan od 2018. godine. Tijekom protekle gotovo dvije godine izuzetne suradnje koja je rezultirala povećanom prisutnošću ovog branda mobilnih telefona te ostale potrošačke elektronike na hrvatskom i tržištu regije, otvorili smo Mi Store u sklopu zagrebačkog Arena centra, Mi Store u Austriji, kao i mnoge prodajne kanale u Sloveniji i regiji putem kojih ovi vrhunski, a cjenovno povoljni proizvodi dolaze i do hrvatskih i potrošača regije. U planu je i daljnje širenje mreže Mi Store trgovina, no jednako tako naša je odgovornost i uloga našim kompetencijama unapređivati život lokalnih i nacionalnih zajednica u kojima djelujemo. Posebno sam sretan što danas svjedočimo predstavljanju Xiaomi 5G pametnih telefona na testnoj 5G mreži u suradnji s A1 Hrvatska, pružateljem najbolje mobilne i fiksne mreže u Hrvatskoj te u našem Osijeku započinjemo još jedno tehnološko poglavlje koje će doprinijeti razvoju našeg gospodarstva i regije.“

Erwen Xu, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj naglasila je:

“U narednom razdoblju očekujemo veću suradnju između kineskih tvrtki i hrvatskih distributera te telekom operatera, posebice u području novih generacija 5G komunikacija, no jednako tako i na drugim poljima“, dok je Tony Chen, generalni direktor Xiaomi CEE & Nordic & Baltic dodao:

„Ponosni smo što je Xiaomi dio telekomunikacijske revolucije 5G tehnologije. Xiaomi se oduvijek vodio načelom da inovacija treba biti dostupna svima, sukladno čemu će stanovnici Osijeka imati priliku biti dio te budućnosti. Hvala vam na povjerenju i mogućnosti sudjelovanja u ovom projektu.“

Tagovi: Xiaomi 5G pametni telefon; Xiaomi, Vitomir bijelić, Xu Erwen, Stjepan Mesić, Liu Kai, Ivan Vrkić
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE