GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ugašeno pet velikih ilegalnih IPTV servisa

Ugašeno pet velikih ilegalnih IPTV servisa
GAŠENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2021 / 12:52
Autor: SEEbiz/Bug

ZAGREB - Internetski servisi koji su, uz naknadu, nudili piratsko praćenje televizijskog programa i gledanje drugih autorskim pravima zaštićenih sadržaja ugašeni su u nekoliko akcija globalnog udruženja ACE


Međunarodna udruga nositelja autorskih prava ACE (Alliance for Creativity and Entertainment) objavila je kako je u posljednjem tjednu kolovoza uspješno ugasilo čak pet ilegalnih servisa koji su nudili streaming televizijskog i drugog sadržaja. Isto udruženje, podsjetimo, prošloga je mjeseca bilo zaslužno i za gašenje ilegalne IPTV mreže Premiumcccam, koja je sjedište imala u Srbiji.

Ovoga puta "pali" su operatori iz Vijetnama, Njemačke i SAD-a. Prva mreža koja je pala bila je vođena iz njemačkog Dresdena, a osim internetske usluge pod imenom Iconic Streams, ugašena je i Android aplikacija Fillelinked, koja je služila za gledanje njihovog servisa na uređajima kao što su Android boxevi Amazon Fire TV stick. Iconic Streams je nudio preko 3.500 kanala, s naglaskom na sportske sadržaje. Uslugu su njemačke vlasti suspendirale u srpnju, da bi sada i domene bile preusmjerene na ACE-ove stranice.

Vrlo popularni servisi
Nakon njemačkih IPTV ilegalaca, dolijali su i oni vijetnamski, koji su vodili servis Phimmoi, najposjećeniju stranicu tog tipa u Vijetnamu koja je imala preko 69 milijuna aktivnih korisnika i generirala 170 tisuća dolara prihoda mjesečno.

Samo dan nakon toga ACE je uspješno ugasio servise MyTVBoss i EZTV Streaming, bazirane u Arkansasu i Alabami. Oni su imali 7.000, odnosno 3.400 pretplatnicima dostupnih kanala. U konačnici, krajem mjeseca ugašen je i servis Flixanity. On je funkcionirao putem čak 29 različitih domena, postojao je od 2015. godine, a tijekom proteklih godinu dana popularnost mu se udeseterostručila. Sve zaplijenjene domene sada su preusmjerene na ACE-ove stranice koje upućuju pretplatnike na legalne servise.

Globalna alijansa za kreativnost i zabavu (Alliance for Creativity and Entertainment) udruženje je velikih medijskih kuća koje su nositelji autorskih prava popularnih audiovizualnih sadržaja. Njihove su članice tvrtke poput Amazona, Applea, BBC-a, Discoveryja, Foxa, Netflixa, MGM-a, Skya, Sonyja, Warner Brosa i drugih značajnih imena TV i filmske industrije. Osnovna je misija ovog udruženja boriti se protiv online piratstva i prijavljivati kršenja autorskih prava u slučajevima kada se njihovi sadržaji distribuiraju ilegalno.

Tagovi: ACE, piratski interenetski servisi, gašenje
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE