GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Rast u Kini i Hong Kongu, drugdje korekcija

Azijska tržišta: Rast u Kini i Hong Kongu, drugdje korekcija
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 07:05
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Dionice u Kini i Hong Kongu skočile su u utorak jer su vlasti drugog najvećeg svjetskog gospodarstva poduzele mjere za zaustavljanje nedavne rasprodaje dionica, dok je većina azijsko-pacifičkih tržišta pala.

Indeks CSI 300 i hongkonški Hang Seng indeks porasli su svaki za oko 3,3%. Indeks CSI 300 u kontinentalnoj Kini prošlog je tjedna dosegao najniže vrijednosti u pet godina.

Prema izjavi kineske komisije za vrijednosne papire i regulaciju, to bi "usmjerilo institucionalne ulagače... da uđu na tržište s većim naporima". Ovo se događa u trenutku kada je jasan nedostatak ciljanih poticaja iz Pekinga utjecao na tržišno raspoloženje.

Australska središnja banka ostavila je svoju službenu gotovinsku stopu nepromijenjenom na 4,35%, kao što se i očekivalo. S&P/ASX 200 nastavio je gubitke od ponedjeljka, zatvorivši 0,6% niže na 7.581,60, dok je australski dolar ojačao za 0,5% u odnosu na američki dolar.

U Japanu je potrošnja kućanstava pala više nego što se očekivalo u prosincu, pavši za 2,5% na godišnjoj razini u usporedbi s 2,1% koliko su očekivali ekonomisti koje je anketirao Reuters.

Prosječni mjesečni prihod po kućanstvu za prosinac iznosio je 1.099.805 jena, nominalno pavši za 4,4%, a realno za 7,2% u odnosu na prethodnu godinu.

Banka Japana rekla je da su održiva povećanja plaća jedan od preduvjeta za popuštanje njezine ultralabave monetarne politike.

Japanski Nikkei 225 skliznuo je 0,2%, dok je Topix zabilježio veći gubitak od 0,4%.

Južnokorejski Kospi poništio je raniji dobitak i pao za 0,6%, dok je Kosdaq s malom kapitalizacijom izgubio 0,1%.


Tijekom noći u SAD-u sva su tri glavna indeksa izgubila na tlu jer su prinosi na trezorske obveznice porasli zbog zabrinutosti da Federalne rezerve možda neće smanjiti stope onoliko koliko se očekivalo. Loši rezultati McDonald'sa također su prigušili raspoloženje ulagača.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE