GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beogradska berza: Komercijalna banka podigla indekse

Beogradska berza: Komercijalna banka podigla indekse
CLOSING BELL BSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 18:53
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Poslednji trgovački dan na Beogradskoj berzi u ovoj nedelji obeležio je snažan oporavak berzanskih indeksa i blago poboljšanje investicione aktivnosti, pri čemu su akcije Komercijalne banke bile glavna meta ulagača i najveći dobitnik.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 12,6 miliona dinara (107,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je uzleteo za preko 1,1 posto, na 705,47 poena, što mu je pomoglo da sedmicu zaključi s dobitkom od pola procenta, dok je BELEXline ojačao za skoro 0,8 procenata, na 1.511,54 poena, tako da na nedeljnom nivou beleži dobitak od 0,3 odsto.

U fokusu investitora bila je Komercijalna banka, čija je obična akcija zaslužna za polovinu današnjeg ukupnog prometa na Berzi. Ova hartija je Istrgovana za 6,6 miliona dinara po ceni od 2.979 dinara, za 2,7 posto većoj nego na prethodnom trgovanju.

Istovremeno preferencijalna akcija ove banke je predvodila na listi dobitnika dana sa skokom vrednosti od preko 5,7 procenata, na 901 dinar, uz promet od 0,1 milion dinara.

Naftna industrija Srbije je takođe ojačala za pola procenta na 548 dinara, uz realizaciju u iznosu od oko 1,4 miliona dinara, a među dobitnicima je bila i akcija Aerodroma "Nikola Tesla" s rastom od 2,5 odsto na 929 dinara, koja je ostvarila trgovanje vredno 0,9 miliona dinara.

Metalac iz Gornjeg Milanovca se zadržao na cenovnom nivou od 1.860 dinara, uz promet od 0,6 miliona dinara, dok je proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna zaključilo dan s porastom od 0,8 posto na 6.900 dinara, a istrgovano je za 0,3 miliona dinara.

Akcije beogradskog preduzeća Dimničar su u blok trgovanju prodate za 1,9 miliona dinara po ceni od 8.000 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 57,63 posto, u kupovini 69,34 procenta, a u prodaji 45,91 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama.

Tagovi: Beogradska berza, BELEX15, BELEXline, Komercijalna banka, Aerodrom Nikola Tesla, Metalac, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE