GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude

Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 19:18
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.

Investitori sve više preuzimaju izravno skrbništvo nad svojim kovanicama, dodao je Bitfinex.

Nedavno prepolovljenje nagrade za rudarenje bitcoina promijenilo je tržište na takav način da bi potencijalno moglo dovesti do toga da potražnja za kriptovalutom bude pet puta veća od ponude, prema najnovijoj projekciji analitičara kripto burze Bitfinex.

U subotu je nagrada po bloku isplaćena rudarima prepolovljena na 3,125 BTC sa 6,25 BTC. Prema Bitfinexu, prepolovljenje nagrada znači da bi nominalna vrijednost ukupnog broja novih kovanica dodanih dnevnoj ponudi mogla pasti na 30 milijuna dolara. To je značajno smanjenje, što je pet puta manje od prosječne dnevne potražnje za spot ETF-ovima u SAD-u.

"S opadanjem dnevne stope izdavanja nakon prepolovljenja, procjenjujemo da bi nova ponuda dodana tržištu (novi iskopani BTC) iznosila približno 40-50 milijuna USD u nominalnim terminima na temelju trendova izdavanja. Očekuje se da bi to moglo vjerojatno će s vremenom pasti na 30 milijuna dolara po danu, uključujući aktivnu i neaktivnu opskrbu kao i prodaju rudara, posebno budući da su manje rudarske operacije prisiljene zatvoriti trgovinu", rekli su analitičari Bitfinexa u izvješću podijeljenom s CoinDeskom.

"Prosječni dnevni neto priljevi od promptnih Bitcoin ETF-ova zamanjuju taj broj na više od 150 milijuna dolara, iako su tokovi umjereni i čak postali neto negativni tijekom posljednjih tjedana", dodali su analitičari.

Stisak ponude je već počeo. Od prepolovljenja, ukupan broj novih kovanica koji se dnevno dodaju ponudi pao je na 450 BTC (gotovo 30 milijuna dolara) s četverogodišnjeg prosjeka prije prepolovljenja od oko 900 BTC, pokazuju podaci Glassnodea.

Gotovo desetak promptnih ETF-ova počelo je trgovati u SAD-u 11. siječnja, omogućujući ulagačima da se izlože kriptovaluti bez da je posjeduju. Bitfinex pretpostavlja da će prosječni dnevni priljevi u ETF-ove od početka ostati konstantni u narednim mjesecima.

Iako ostaje za vidjeti hoće li to učiniti, prodaja rudara mogla bi se usporiti. Rudari ili subjekti odgovorni za kovanje kovanica smanjili su svoje zalihe kovanica u mjesecima koji su doveli do prepolovljenja kako bi financirali nadogradnju opreme kako bi se osigurala održivost poslovanja nakon prepolovljenja. Podaci koje prati Glassnode pokazuju da je u šest mjeseci koji su prethodili prepolovljavanju, broj kovanica u novčanicima vezanim za rudare pao za više od 18 000 BTC na 1,82 milijuna BTC.

Na kraju, prema Bitfinexu, ulagači ponovno sve više preuzimaju izravno skrbništvo nad svojim kovanicama, slabeći ponudu tržišta.

Tagovi: Bitfinex, bitcoin, halving, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE