GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković i Forto potpisali sporazum o obnovi mosta Brčko-Gunja

Butković i Forto potpisali sporazum o obnovi mosta Brčko-Gunja
MOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2023 / 17:55
Autor: SEEbiz
SARAJEVO -Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je u utorak u Sarajevu s ministrom državnog prometa i veza BiH Edinom Fortom Sporazum o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja, na kojemu bi radovi trebali početi sljedeće godine.

Sporazum o obnovi vremešnog mosta na rijeci Savi između Vlade RH i Vijeća ministara rezultat je zaključka s nedavne zajedničke sjednice održane u Zagrebu.

- To je most koji je u lošem stanju. Nakon današnjeg sporazuma Hrvatske ceste će krenuti hitno u realizaciju toga projekta, rekao je nakon potpisivanja ministar Butković.

Most Gunja-Brčko izgrađen je još u vrijeme Austrougarske, a zbog dotrajalosti preko toga objekta je ograničen teretni promet. Vrijednost te obnove procijenjena je na skoro četiri milijuna eura.

Bosanskohercegovački ministar Forto je istaknuo kako bi radovi na mostu Brčko-Gunja trebali početi već sljedeće godine te je potvrdio zainteresiranost za realizaciju niza projekata od obostranog interesa.

Dodao je da je s hrvatskim kolegom razgovarao o ponovnom uvođenju željezničke linije Sarajevo-Zagreb i olakšavanju carinskih procedura u željezničkom prijevozu.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković susreo se u Sarajevu i s ministricom prometa i veza entiteta Federacije BiH Andrijanom Katić (HDZ BiH).

Prema priopćenju iz njezina ureda ministri su razgovarali o izgradnji mosta na rijeci Savi između Orašja i Županje, te o spojnoj točki između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske buduće brze ceste koja bi povezala Mostar preko Širokog Brijega do Splita.

Tagovi: oLEG bUTKOVIĆ, eDIN FORTO, gUNJA
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE