GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Društvu PBZ Invest odobreno osnivanje PBZ Moderate 30 fonda

Društvu PBZ Invest odobreno osnivanje PBZ Moderate 30 fonda
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 15:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na 5. ovogodišnjoj sjednici donijelo je rješenje kojim se PBZ Invest društvu s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima izdaje odobrenje za osnivanje i upravljanje otvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom PBZ Moderate 30.

Riječ je o otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom (UCITS fond) koji je, navodi se u prospektu, namijenjen ulagateljima koji žele ulagati na obvezničkim tržištima u Hrvatskoj i svijetu te dioničkim tržištima u svijetu, a spremni su prihvatiti umjerenu razinu rizičnosti fonda. Fond je u prospektu klasificiran kao „ostali", a kao investicijski cilj navodi se uvećanje vrijednosti imovine u srednjem ili dugom roku, s horizontom ulaganja od najmanje tri godine, ulažući pretežito u obveznice i instrumente tržišta novca čiji je izdavatelj ili za koje jamči Republika Hvatska ili druga država članica EU, OECD-a i Srednjoeuropske zone slobodne trgovine te ulažući u udjele ili dionice investicijskih fondova koji pretežito ulažu u dionice izdavatelja koje kotiraju na tržištima EU i SAD-a, obveznice, instrumente tržišta novca i depozite. Fond je denominiran u eurima, a valuta uplata i isplata su euri i kune.

Na današnjoj sjednici doneseno je i rješenje kojim se, uslijed izmjena Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, odobravaju izmjene i dopune statuta ERSTE PLAVOG OBVEZNOG MIROVINSKOG FONDA – A, B i C kategorije.

Uz navedeno, izdano je rješenje kojim se Danijeli Josić, osnivačici obrta JOSIĆ, obrt za zastupanje u osiguranju iz Petrinje daje dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja, dok je Željki Bosilj, vlasnici obrta za zastupanje u osiguranju ME-ŽELJKA BOSILJ i Antoniu Benkoviću, vlasniku obrta za zastupanje u osiguranju MOJA POLICA, oba iz Varaždina, prestala važiti ranije izdana dozvola. Također, izdano je rješenje kojim se odbacuje zahtjev društva za zastupanje u osiguranju ZASTUPANJE VRBANI d.o.o. iz Zagreba za izdavanje dozvole za obavljanje djelatnosti zastupanja u osiguranju u stanici za tehnička vozila STP PAKRAC u Pakracu.

Tagovi: PBZ Invest, PBZ Moderate 30, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE