GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sajam turizma Place2Go do 20. siječnja u Areni s 200 izlagača iz 14 zemalja

Sajam turizma Place2Go do 20. siječnja u Areni s 200 izlagača iz 14 zemalja
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 16:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB Međunarodni sajam turizma Place2Go otvoren je u zagrebačkoj Areni gdje se okupilo 200 domaćih i stranih izlagača iz 14 zemalja koji od 18. do 20. siječnja predstavljaju svoju turističku i ponudu putovanja, a organizatori očekuju više od lanjskih 15 tisuća posjetitelja.

Place2Go jedini je međunarodni turistički sajam u Hrvatskoj, koji već 11. put organizira istoimena tvrtka. Njezina direktorica Damjana Domanovac na otvorenju je istaknula da je ove godine bio velik izazov organizirati taj sajam jer se održava znatno prije nego proteklih godina zbog nedostatka drugih termina u Areni.

- Bili smo uporni i zahvaljujemo svima koji su došli predstaviti svoju ponudu iz Hrvatske, regije i svijeta. Prvi dan namijenjen je poslovnoj publici, a od petka i u subotu i za široku publiku, za koju je ulaz besplatan, naglasila je Domanovac i najavila da će se sajam u 2025. održati početkom veljače.

Dodala je i da u organizaciji sajma pomaže pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta (MINTS), Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Hrvatske gospodarske komore (HGK), Grada Zagreba i njegove turističke zajednice te dugogodišnja suradnja s Turkish Airlinesom i Croatia Airlinesom.

Od stranih izlagača izdvojila je one iz Kine, Indije, Šri Lanke i Tunisa, kao i nekoliko europskih zemalja iz regije, među kojima je i Srbija, koja sudjeluje na sajmu od njegovih početaka.

Predstavnica Turističke zajednice Srbije Gordana Cvetković za Hinu je naglasila da hrvatski građani vole posjećivati Srbiju, posebice gradove Beograd, Novi Sad, Suboticu i dr. te zbog aktivnog odmora, a s 97 tisuća dolazaka i oko 200 tisuća noćenja u prvih 11 mjeseci 2023. na 9. mjestu su među stranim turistima u toj zemlji.

Otvarajući sajam, državni tajnik u MINTS-u Josip Pavić istaknuo je važnost tog sajma za hrvatski turizam te za poslovne partnere, koji će, uvjeren je, na sajmu dogovoriti i nove poslove.

- Sajam nudi srce i gostoljubivost uz raznovrstan program i bogat sadržaj, poručio je Pavić, koji je na pitanje novinara nakon otvorenja o nedostatku radne snage u turizmu kazao da taj problem postoji u cijeloj Europi te vjeruje da će se to i ove godine riješiti uz izdavanje dozvola strancima i u suradnji s poslodavcima.

Nakon otvaranja sajma održano je i nekoliko panela s aktualnim temama poput važnosti izvrsnosti i kvalitete u hrvatskom turizmu. Na sajmu je bilo riječi i o kartičnom plaćanju u turizmu s naglaskom na Hrvatskoj turističkoj kartici za putovanja, kao i o zapošljavanju u turizmu, za što bi, poručili su panelisti, trebalo više umrežene podrške od obrazovnih ustanova i strukovnih škola, institucija, agencija za zapošljavanje i poslodavaca.

Tagovi: Place2Go, turizam, ArenA, domanobac
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
HRANA
Globalne cijene hrane blago porasle u travnju
RIM - Cijene hrane blago su porasle u travnju budući da je poskupljenje mesa, biljnih ulja i žitarica prevagnulo nad pojeftinjenjem šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, izvijestila je u petak Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
Hanfa poslala važno upozorenje
UPOZORENJE
Hanfa poslala važno upozorenje
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) ponovo upozorava građane na sve učestaliju pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivne porezne obveze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE