GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uskrsni praznici najavili odličan početak glavne turističke sezone

Uskrsni praznici najavili odličan početak glavne turističke sezone
PREDSEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2023 / 15:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Da je turistička sezona u Hrvatskoj u punom jeku pokazuju podaci sustava eVistor, odnosno turistički promet ostvaren u dosadašnjem dijelu godine te u dosadašnjem dijelu travnja, a na pozitivna kretanja ukazuju i rezultati ostvareni tijekom produženog uskrsnog vikenda.

Naime, od 1. siječnja do jučer u Hrvatskoj je ostvareno 1,3 milijuna dolazaka i 3,6 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 35 posto u dolascima i 28 posto u noćenjima, odnosno navedeno predstavlja rast od 6 posto u dolascima i 19 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine.

„Dosadašnji rezultati i trendovi upućuju na to kako će hrvatski turizam u ovoj godini premašiti turistički promet ostvaren u rekordnoj 2019. godini. Najave partnera za glavnu sezonu su odlične, zadovoljstvo rezervacijama potvrđuju i hrvatski turistički subjekti, a u tijeku su i intenzivne promotivne aktivnosti na inozemnim tržištima kako bi glavni dio sezone dočekali maksimalno spremni. Hrvatska svoj daljnji rast i razvoj mora temeljiti na jačanju prometa u razdobljima pred i posezone, a rezultati ostvareni tijekom prva četiri mjeseca ove godine pokazuju da smo na pravom putu u pozicioniranju naše zemlje kao kvalitetne, atraktivne i održive cjelogodišnje destinacije“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

U dosadašnjem dijelu godine najviše je noćenja ostvareno u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Zagrebu, Dubrovniku, Rovinju, Splitu i Poreču. Pritom su najviše noćenja ostvarili gosti s tržišta Hrvatske (1.049.509), Njemačke (406.325), Austrije (315.535), Slovenije (290.851), BiH (201.078) i Italije (151.316).

Osim na razini godine, odlični trendovi turističkog prometa zabilježeni su i tijekom dosadašnjeg dijela travnja u kojem je ostvareno oko 330.000 dolazaka i preko milijun noćenja. Navedeno u odnosu na lanjski travanj predstavlja rast od 54 posto u dolascima i 66 posto u noćenjima, dok u odnosu na travanj 2019. navedeno predstavlja rast od 26 posto u dolascima i 50 posto u noćenjima.

„Zadovoljni smo s rezultatima koje bilježimo od početka godine, a koji pokazuju da je Hrvatska visokokvalitetna turistička destinacija sve više prepoznata i izvan ljetnih mjeseci, što nam je u kontekstu razvoja cjelogodišnjeg turizma iznimno važno. Tome je svakako pridonio i ulazak Hrvatske u schengenski prostor i eurozonu čime smo postali još bliža i dostupnija destinacija. Veseli nas da u prvom dijelu travnja u kojem smo ostvarili 50 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2019., bilježimo i do sada najbolje turističke rezultate s naših emitivnih

Tagovi: HRVATSKI TURIZAM, PRESEZONA, USKRŠNJI PRAZNICI, HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
REKORDI
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average zatvorio je petak iznad ključne razine od 40.000 nakon što je dostigao tu referentnu vrijednost u prethodnoj sesiji.
Zagrebačka burza: Dalekovod dobitnik dana, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod dobitnik dana, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je mješovitu izvedbu na Zagrebačkoj burzi.
Institucionalni investitori pojačano kupuju bitcoin ETF-ove, cijena raste
POGONSKO GORIVO
Institucionalni investitori pojačano kupuju bitcoin ETF-ove, cijena raste
NEW YORK - Bitcoin bilježi "nagli porast" u količinama među svojim novim institucionalnim investicijskim proizvodima - gotovo 1000 tvrtki iz Sjedinjenih Država kupilo je bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF).
Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za grupna putovanja
PRIZNANJA
Dubrovnik proglašen najboljom destinacijom za grupna putovanja
DUBROVNIK - Američki magazin Global Traveler organizirao je u Philadelphiji 12. godišnju dodjelu nagrada Leisure Lifestyle Awards, a čitatelji ovog popularnog magazina, već drugu godinu za redom, izglasali su Dubrovnik kao najbolje odredište za grupna putovanja - Best Leisure Destination for Groups.
Objavljeno ime misteriozne kompanije u koju je investirao Warren Buffett
OTKRIĆA
Objavljeno ime misteriozne kompanije u koju je investirao Warren Buffett
WASHINGTON - Konglomerat Berkshire Hathaway, čiji je predsjednik i izvršni direktor američki multimilijarder Warren Buffett, najavio je investiciju koju od prošle godine drži u tajnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE