GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality kupio hotel u Austriji vrijedan 112 milijuna kuna

Arena Hospitality kupio hotel u Austriji vrijedan 112 milijuna kuna
HOTELIJERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2021 / 14:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Arena Hospitality Group nastavlja najavljeno proširenje vlastitog portfelja i širenje diljem regije srednje i istočne Europe.

Uz već postojeće hotele, apartmanska naselja i kampove u Puli i Medulinu, te hotele u Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji AHG je proširio svoje poslovanje i na Austriju, upravo okončavši kupoprodaju hotela FRANZ ferdinand Mountain Resort u Nassfeldu u vrijednosti od 112 milijuna kuna, te time zakoračila na još jedno novo tržište s kojim će nadopuniti svoje postojeće poslovanje i sa zimskim odmarališnim hotelskim segmentom.

Preuzimanje i upravljanje hotelom kreće u zimskoj sezoni 2021/2022. Hotel s četiri zvjezdice FRANZ ferdinand Mountain Resort Nassfeld smješten je u mjestu Tröpolach na samom poznatom zimskom odmaralištu i skijaškom centru Nassfeld (pokrajna Koruška, Austrija).

Hotel nudi 144 sobe, restoran, bar, wellness i saunu, dječje sadržaje te privatno parkiralište, a jedna od glavnih zanimljivosti hotela je pustolovni zid za penjanje unutar samog hotela visine 16 m. Posebnost hotela je i u opremljenosti svake sobe sa vlastitim spremištima za bicikle, skije i pancerice, odnosno zimsku i sportsku opremu.

Arena Hospitality Group planira i dodatno investirati u kupljeni hotel i izgraditi nove sadržaje kako bi se još povećala snaga i konkurentnost ovog hotela. Planiraju se izgraditi povezani unutrašnjo- vanjski bazen, prostrani wellness centar sa pripadajućim saunama i relax zonama, animacijsko-dječji sadržaji, te bar na otvorenom. Izvedbeni projekti za ove dodatne hotelske sadržaje su već u pripremi i razradi, a vrijednost investicije je 15 milijuna kuna.

Za ljubitelje zimskih sportova, skijanja i snowbordinga na raspolaganju je 110 km skijaških staza sa žičarom udaljenom samo 50 m od hotela, dok je u ljetnim mjesecima destinacija Nassfeld popularna za ljubitelje planinarenja, penjanja, pješačenja i brdskog biciklizma. Austrija je jedno od najvećih tržišta Arena Hospitality Grupe pa ovakav spoj ljetovališnih, jadranskih destinacija Pule i Medulina sa planinskom, alpskom destinacijom Nassfelda koje su blizu i geografski i cestovno, dodatno osnažuju tržišno pozicioniranje Arena Hospitality Groupe, koja je sada u mogućnosti nuditi svojim korisnicima i gostima kompletne mogućnosti ljetnog, zimskog i gradskog turizma.

Predsjednik Uprave AHG, Reli Slonim je ovom prilikom izjavio: „Ova nova akvizicija AHG stavlja u novo područje djelovanja koje se širi i na zimske aktivnosti, a dolazi u vrlo posebnom trenutku za kompaniju kada sa jedne strane završavamo nevjerojatnu sezonu, a s druge strane istovremeno započinjemo izgradnju hotela s pet zvjezdica u glavnom gradu Zagrebu i provodimo završnu fazu rekonstrukcije hotela Grand Brioni, našeg najluksuznijeg hotela u Puli.“

Tagovi: Arena Hospitality Group, Franz Ferdinand Mountain Resort, Nassfeld
PROČITAJ I OVO
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE