GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bosch najavio novu veliku investiciju u Mađarsku

Bosch najavio novu veliku investiciju u Mađarsku
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2023 / 09:14
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Bosch, vodeći svjetski dobavljač tehnologija i usluga, dodatno jača svoju lokaciju u Miskolcu, koja je dio njegovog odjela električnih alata. Njegova podružnica Robert Bosch Power Tool Kft. završit će dvije investicije ukupne vrijednosti gotovo 70 milijardi HUF (oko 182 milijuna eura) do kraja 2024.

Tvrtka će uložiti više od 54 milijarde HUF u stvaranje logističkog i distribucijskog centra u Miskolcu kako bi zadovoljila sve veće potrebe za skladištenjem i distribucijom, te više od 15,7 milijardi HUF u proširenje svojih proizvodnih kapaciteta.

Mađarska vlada osigurat će ukupno oko 10,2 milijarde HUF nepovratnih novčanih subvencija nakon financiranja za dvije investicije na temelju pojedinačne vladine odluke (EKD). Najavi ulaganja nazočili su Péter Szijjártó, ministar vanjskih poslova i trgovine, István Szászi, predstavnik grupe Bosch u Mađarskoj i László Fükő, direktor tvrtke Robert Bosch Power Tool Kft.

“Naša izvanredna postignuća dugujemo našoj međunarodno naprednoj tehnološkoj infrastrukturi, stručnosti i predanosti. Ova investicija naglašava važnost tvornice u Miskolcu za Bosch,” naglasio je Fükő.

Bosch kaže da je cilj velike investicije stvoriti visoko automatiziranu strukturu skladišta u industrijskom parku Miskolc. Kompleks, koji će se prostirati na gotovo 100.000 četvornih metara, služit će nekoliko ključnih logističkih funkcija.

Nova struktura postat će jedno od vodećih skladišta distribucije gotovih proizvoda unutar odjela za električne alate tvrtke u istočnoeuropskoj regiji. Sadašnji regionalni uslužni centar koji između ostalog obavlja aktivnosti pakiranja, koji je otvoren 2017. i nalazi se unutar istog industrijskog područja kao i lokacija u Miskolcu, također će se tamo preseliti, a lokacija će služiti i kao skladište gotovih proizvoda i sirovina.

Novonajavljeno ulaganje za povećanje kapaciteta u Boschevoj tvornici u Miskolcu potaknut će razvoj i proizvodnju novih baterija, bežičnog napajanja i vrtnih alata, potičući inovacije, kažu u tvrtki.

Tagovi: Bosch, Robert Bosch Power Tool Kft.
PROČITAJ I OVO
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE