GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dukat udvostručio neto dobit

Dukat udvostručio neto dobit
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 16:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dukat je u prvom tromjesečju ostvario neto dobit od 2,8 milijuna kuna, dvostruko više nego u istom razdbolju lani, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u četvrtak.

Poslovni su prihodi ostvareni u iznosu od 427,9 kuna i veći su za 4,2 posto. Pritom su prihodi od prodaje u prvom tromjesečju povećani za 3,3 posto, na 422,6 milijuna kuna, od čega prihodi s domaćeg tržišta, čine 84,5 posto ukupnih prihoda od prodaje, odnosno dosežu 356,9 milijuna kuna i veći su za 5,9 posto.

Rast prihoda od prodaje, kako navode iz Dukata, pretežno je generiran tijekom ožujka te u maloprodaji, kada je osjetno porasla potražnja prehrambenih proizvoda uslijed epidemije korona virusa.

Istovremeno, prihodi od prodaje u HoReCa kanalu bilježe pad uslijed smanjenja obima poslovanja hotela, restorana, kafića i drugih ugostiteljskih objekata, a posebno nakon uvođenja mjera zaštite od korona virusa.

"U idućem razdoblju periodu očekujemo nastavak negativnih trendova u HoReCa kanalu, no i pad prodajnih rezultata u maloprodaji uslijed rastuće ekonomske krize u zemlji, promjena kupovnih navika te osjećaja neizvjesnosti kod potrošača", ističu iz Dukata.

Navode i kako su hrvatska mljekarska i prehrambena industrija u opasnosti od uvoza i plasmana tržišnih viškova u maloprodaji iz EU i non-EU zemalja koji su nastali kao posljedica epidemje koronavirusa.

Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje smanjeni su za 8,8 posto, na 65,7 milijuna kuna.

Poslovni rashodi Dukata u prvom su tromjesečju iznosili 426,3 milijuna kuna, što je 4,1 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije.

U izvješću se navodi i kako je vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu iznosila 4,8 milijuna kuna, a najvećim je dijelom ulagano u proizvodnu opremu u Dukatu i bjelovarskoj Sireli.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 39 milijuna kuna, što je rast od šest milijuna u odnosu isto razdoblje lani.

Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 946 milijuna kuna i veći su za 6,5 posto, dok su poslovni rashodi porasli za 6,1 posto, na 900,3 milijuna kuna.

Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Tagovi: Dukat, poslovni rezultati, mliječna industrija, mlijeko, HoReCa, Sirela
PROČITAJ I OVO
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
POSLOVI
Značajni poslovi Energoinvesta u 2021.
SARAJEVO - Energoinvest je u 2021. godinu ušao sa značajnim ugovorenim poslovima, a prema Planu za ovu godinu se planiraju prihodi u iznosu od cca 200 miliona KM.
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
AKVIZICIJE
Mastercard preuzima Ekatu za 850 milijuna dolara
NEW YORK - Mastercard je dogovorio preuzimanje kompanije za verifikaciju digitalnog identiteta Ekata za 850 milijuna dolara.
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
SOLIDNO
Coca-Cola bolja od očekivanja analitičara
ATLANTA - Američki div Coca-Cola u prvom je tromjesečju zabilježio 2,25 milijardi dolara neto dobiti, što je 19 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
NEPOVJERENJE
U Švedskoj se svakodnevno bacaju stotine doza AstraZenece
STOCKHOLM - Stotine doza AstraZenecinog cjepiva protiv covida-19 baca se svaki dan u Stockholmu jer se stanovnici odbijaju njime cijepiti, rekao je švedski liječnik u ponedjeljak za televiziju SVT.
Za gradnju pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac stiglo 15 ponuda, najpovoljnija kineska
PRUGA
Za gradnju pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac stiglo 15 ponuda, najpovoljnija kineska
ZAGREB - Na natječaj za radove na projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnji drugog kolosjeka željezničke pruge na dionici Hrvatski Leskovac-Karlovac pristiglo je 15 ponuda, a ponude su u rasponu od 1,3 milijarde kuna do 2,9 milijardi kuna (bez PDV-a), izvijestili su u ponedjeljak iz HŽ Infrastrukture.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE