GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đuro Đaković ide u novi pokušaj dokapitalizacije

Đuro Đaković ide u novi pokušaj dokapitalizacije
ZADNJA ŠANSA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2020 / 10:04
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Grupa d.d. objavila je danas javni poziv za indikativno (neobvezujuće) iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju Đuro Đaković Grupe d.d. dokapitalizacijom.

Ovaj Poziv sukladan je Odluci Vlade Republike Hrvatske od 16.1.2020. godine o davanju državnog jamstva u korist Hrvatske banke za obnovu i razvitak i/ili drugih poslovnih banaka u zemlji i/ili inozemstvu za kreditno zaduženje i/ili financijski okvir za likvidnost društvima Đuro Đaković Grupa d.d., Slavonski Brod, Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. Slavonski Brod i Đuro Đaković Industrijska rješenja d.d., Slavonski Brod te Odluci Glavne skupštine Društva od dana 26.5.2020. godine, kojima je, između ostalog, utvrđena obveza Uprave, Nadzornog odbora i Glavne skupštine Društva donijeti sve odluke koje omogućuju ulazak mogućeg strateškog partnera u vlasničku strukturu Društva sukladno Programu restrukturiranja.

- Proces restrukturiranja odvija se sukladno Smjernicama Europske komisije o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama. Svrha ovog Javnog poziva je utvrđivanje postojanja zainteresiranih investitora za uključivanje u postupak restrukturiranja i dokapitalizacije Društva, kaže se u priopćenju.

- Prva polovica sredstava u iznosu od 150 milijuna kuna iskorištena je za deblokadu računa, isplatu plaća i djelomično pokrivanje troškova dobavljača. Što se tiče druge polovice od dodatnih 150 milijuna kuna, odobrenjem EK dobili smo legitimitet potrošiti ih na restrukturiranje kompanije i njeno stavljanje na pravi put, unutar kojeg jednostavno više neće biti prilike tražiti bilo kakvu državnu potporu, rekao je nedavno ministar gospodarstva Darko Horvat.

Dodao je kako kompaniji slijedi restrukturiranje u trajanju od dvije do tri godine te pronalazak strateškog partnera, za što će biti zadužena Uprava Društva, s kojim će Đuro Đaković imati budućnost i perspektivu na svjetskom tržištu.

Predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe Hrvoje Kekez pojasnio je kako nedavna odluka EK znači da kompanija sada može nastaviti koristiti i preostalih 150 milijuna kuna, a taj će se novac koristiti namjenski za nastavak proizvodnje u Đuro Đaković Specijalnim vozilima, koja trenutno imaju knjigu narudžbi do kraja 2021. godine.

Grupa bi po okončanju restrukturiranja trebala imati oko 700 radnika. Promjena će biti u sastavu kadrova, jer dio radnika odlazi u mirovinu, a zapošljavat će se novi na temelju tekućih potreba.

Financijske poteškoće Đure Đaković Grupe nisu vezane uz koronakrizu, već su joj prethodile, a mjera potpore donesena je u skladu sa smjernicama Komisije o sanaciji i restrukturiranju.

Tagovi: Đuro Đaković, Darko Horvat, Hrvoje Kekez, Đuro Đaković specijalna vozila
PROČITAJ I OVO
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
TUŽBA
GlaxoSmithKline tuži Pfizer i BioNTech za krađu mRNK tehnologije
LONDON - Britanska farmacetska tvrtka GlaxoSmithKline (GSK) podnijela je u četvrtak saveznom sudu u Delawareu tužbu protiv američkog Pfizera i njemačkog BioNTecha, tvrdeći da su u cjepivima protiv covida 19 prekršili njezine patente na tehnologiju glasničke RNK (mRNA)
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
HOTELI
Jadran hoteli Rijeka potpisali ugovor s Marriottom za prvi Tribute Portfolio brand u Hrvatskoj
RIJEKA - Jadran hoteli Rijeka potpisali su ugovor s Marriott Internationalom za otvaranje prvog Tribute Portfolio hotela u Rijeci, obilježavajući značajnu prekretnicu u hotelijerstvu u ovom dijelu zemlje.
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE