GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Emirates SkyCargo odradio prijevoz ključnih medicinskih potrepština

Emirates SkyCargo odradio prijevoz ključnih medicinskih potrepština
TERETNI PROMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2020 / 13:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Prošlog je ponedjeljka, 30. ožujka, zrakoplov Emirates SkyCarga prevezao gotovo 500 tisuća kompleta za testiranje na Covid-19 u zračnu luku Sao Paulo u Brazilu.

Komplete je iz Guangzhoua preko Dubaija prevezao na prvom od dva planirana teretna leta prema tom gradu. Tijekom prošlog tjedna, Emirates je također obavio dva posebna čarter leta s gotovo 200 tona medicinskih potrepština među kojima su sredstva za dezinfekciju ruku i zaštitne maske za lice iz Hong Konga u Sydney, dok je drugi let prevozio farmaceutske zalihe do Karachija.

U sklopu posebne čarter operacije, Emiratesov teretni zrakoplov tipa Boeing 777 prevezao je gotovo 100 tona humanitarnog tereta, uključujući prijeko potrebnu bolničku opremu do Milana te preko 55 tona temperaturno osjetljivih lijekova iz Mumbaija u New York. U razdoblju između ožujka i travnja, također će obaviti devet teretnih letova prema Budimpešti u sklopu čarter prijevoza potrepština poput maski i opreme potrebne u Mađarskoj.

Uz prijevoz ključnih medicinskih potrepština širom svijeta, Emirates SkyCargo također igra vitalnu ulogu u uvozu prehrambenih namirnica u Ujedinjene Arapske Emirate te na Bliski Istok. Tijekom posljednjeg tjedna u ožujku prijevoznik je obavio posebne letove iz Pakistana i Indije kako bi uvezao više od 150 tona lako kvarljivih namirnica u Dubai. Namjenski teretni letovi iz Kaira i Nairobija također prevoze lako kvarljivu hranu do Dubaija te dalje do drugih odredišta na Bliskom Istoku.

Poslujući u globalnom okruženju koje se brzo mijenja, Emirates SkyCargo morao se prilagoditi te prenamijeniti svoje poslovanje i mrežu kako bi osigurao nastavak olakšavanja ne samo prijevoza osnovnih roba, već i podržao ekonomiju i pomogao tvrtkama širom svijeta da zadrže kontinuitet održavanjem protoka unutar globalnog lanca opskrbe.

„U ovim izazovnim vremenima više no ikad stojimo iza naše obveze da Emirates SkyCargo djeluje kao globalni transportni dionik u prijevozu prijeko potrebne robe kao što su hrana i lijekovi, ali i nabavci opreme, strojeva i drugih komponenti koje su od vitalnog značaja za nastavak poslovanja u mnogim industrijama. Kao izuzetno prilagodljiva kompanija čije je poslovanje usmjereno na klijente, uspjeli smo uspostaviti novu mrežu i raspored naših teretnih operacija u vrlo kratkom roku koristeći teretne kapacitete u putničkim zrakoplovima tipa Boeing 777 koji na taj način nadopunjavaju kapacitet tereta koji nudimo kroz naše teretne zrakoplove. Uz to, u cilju konsolidacije poslovanja i smanjenja troškova u novonastalom scenariju, privremeno smo prebacili i sve svoje operacije pretovara tereta u Međunarodnu zračnu luku Dubai (DXB). Zajedno osiguravamo bržu reakciju na zahtjeve naših klijenata iz svih dijelova svijeta", rekao je Nabil Sultan, stariji potpredsjednik Emirates SkyCarga.

Emirates SkyCargo uvrstio je putničke zrakoplove tipa Boeing 777 kao teretne letove u novi raspored letova za svoje globalne teretne operacije. Ti će letovi osigurati oko 40 tona tereta koji će biti smješten u prostor za prtljagu te će nadopuniti kapacitet tereta koji se nudi u Emiratesovoj floti teretnih zrakoplova.

Spomenuti teretni letovi predviđeni su za više od 30 odredišta na Bliskom Istoku, u Africi, Aziji, Europi i Australiji, a prema većini odredišta letjet će više tjednih i dnevnih letova. Raspored i odredišta za namjenske teretne letove putničkih zrakoplova planirani su imajući u vidu optimalnu međusobnu povezanost s Emiratesovim redovnim teretnim operacijama. Uz planirane operacije, Emirates SkyCargo također će Emiratesovim zrakoplovima obavljati čarter i ad-hoc operacije sukladno potražnji na tržištu.

Emirates SkyCargo je od 1. travnja objedinio sve svoje poslove pretovara tereta u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai privremeno obustavljajući operacije na terminalu Emirates SkyCentral DWC koji inače upravlja teretnim zrakoplovima Emiratesa. Taj potez avioprijevozniku olakšava pojednostavljenje teretnih operacija između teretnih letova i novih namjenskih teretnih letova koji se nude u floti putničkih zrakoplova Emiratesa.

Tagovi: Emirates SkyCargo, Emirates, medicinske potrepštine, medicinska oprema
PROČITAJ I OVO
Stiže državna pomoć za srpske hotele
POMOĆ
Stiže državna pomoć za srpske hotele
BEOGRAD - Isplata ove pomoći odobrena je za 314 hotelskih objekata, koji zapošljavaju skoro 10.000 ljudi, a odluka o ovoj pomoći doneta je u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije virusa korona.
Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna
NAJAVE
Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna
ZAGREB – Ministar financija Zdravko Marić rekao je danas vezano za dug veledrogerijama da će se 300 milijuna kuna koje će se platiti u okviru preraspodjele i prije rebalansa, planira provesti do kraja ovog tjedna, te vjeruje kako neće doći do nestašice lijekova.
MK Mountain Resort uveo fleksibilne uslove rezervecije sa covid garancijom
FLEKSIBILNO
MK Mountain Resort uveo fleksibilne uslove rezervecije sa covid garancijom
BEOGRAD - Kompanija MK Mountain Resort objavila je danas da je uvela fleksibilnje uslove rezervacije sa covid garancijom, koja podrazumeva refundaciju uplaćenih sredstava u celosti, te da je mesec i po dana pred otvaranje zimske sezone, hotel "Grand" na Kopaoniku spreman da primi goste.
Beroš: Razumijemo veledrogerije, ali povećavaju pritisak pred rebalans
DUG BOLNICA
Beroš: Razumijemo veledrogerije, ali povećavaju pritisak pred rebalans
ZAGREB - Ministar zdravstva Beroš rekao je u srijedu nakon užega Kabineta Vlade da su razgovarali o dugu i rješenjem u vezi s veledrogerijama koje su uvjetovale isporuku lijekova, razumije ih, ali kaže kako je činjenica da povećavaju pritisak pred izbore i rebalans proračuna.
Preminuo volonter koji je primio cjepivo s Oxforda
CJEPIVO
Preminuo volonter koji je primio cjepivo s Oxforda
LONDON - Brazilska zdravstvena služba Avsisa objavila je da je volonter koji je primio cjepivo protiv koronavirusa, a koju su razvili AstraZeneca i Sveučilište Oxford, preminuo u trećoj fazi kliničkog ispitivanja cjepiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE