GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT odobrio dividendu od 1,53 eura

HT odobrio dividendu od 1,53 eura
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2024 / 17:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dioničari Hrvatskog Telekoma (HT) dobit će dividendu u iznosu od 1,53 eura po dionici, čime će se za dividendu isplatiti ukupno 119,34 milijuna eura iz lanjske dobiti, odlučila je u srijedu glavna skupština te telekom kompanije.

Matična kompanija HT d.d. je u prošloj godini ostvarila neto dobit u iznosu od 125,16 milijuna eura, a glavna je skupština odlučila da se najveći dio te dobiti, ili iznos od 119,34 milijuna eura upotrijebi za isplatu dividende dioničarima, u iznosu od 1,53 EUR po dionici, dok će se iznos od 5,82 milijuna eura raspodijeliti u zadržanu dobit, navodi se u objavi sa skupštine koja je objavljena putem Zagrebačke burze.

Inače, kako je ranije objavljeno iz HT-a, iznos od 1,53 eura je najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina, a taj je iznos i za 39,1 posto je veća nego prošle godine, kada je dividenda iznosila 1,10 eura po dionici.

Prema odluci glavne skupštine, dividenda od 1,53 eura će se isplatiti će se 20. svibnja 2024. godine (payment date), i to dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 13. svibnja (record date). Datum od kojega će se Na Burzi trgovati dionicom HT-a bez prava na isplatu dividende je 10. svibnja (ex date).

Iz HT-a su danas putem Burze izvijestili da je Nadzorni odbor odobrio "dvije važne promjene" u Upravi kompanije - Krešimir Madunović imenovan je novim članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za privatne korisnike (COOR), dok će funkcija Ivana Bartulovića, dosadašnjeg člana Uprave i glavnog direktora za ljudske resurse (CHRO), uključivat i i nove nadležnosti te će postati članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za ljudske resurse i korisničku podršku (COO).

Te dvije promjene stupaju na snagu s 1. srpnjem 2024. godine.

Tako će od 1. srpnja Upravu HT-a činiti - Nataša Rapaić, predsjednica Uprave, Marijana Bačić, nadležna za segment poslovnih korisnika, Boris Drilo, nadležan za tehničke i informacijske funkcije, Siniša Đuranović, nadležan za korporativne poslove, Matija Kovačević, nadležan za financije, Ivan Bartulović, nadležan za ljudske resurse i korisničku podršku te Krešimir Madunović, nadležan za segment privatnih korisnika, izvijestili su iz HT-a.

Inače, dionica HT-a bila je danas najtrgovanija na Zagrebačkoj burzi s prometom od 345 tisuća eura, a cijena joj je snižena za 0,33 posto, na 30,60 eura.

Tagovi: HT, DIVIDENDA, ĐURANOVIĆ, RAPAIĆ, BARTULOVIĆ, DRILO
PROČITAJ I OVO
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
KARIJERE
CEO Amazona: Uspjeh ponajprije ovisi o ovoj vještini
NEW YORK - Trik za napredovanje na poslu nije u tome da najbrže učiš ili si najpametniji u prostoriji – već u pozitivnom stavu, kaže izvršni direktor Amazona Andy Jassy.
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
SLABAŠNO
Luka Rijeka u 2023. imala 6 posto manji promet, izostala je dividenda s Brajdice
RIJEKA - Luka Rijeka d.d. prošlu je godinu završila s neto dobiti u iznosu od 1.003.883 eura, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon održane sjednice Nadzornog odbora društva.
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
SKOK
Aerodrom Tivat: Promet u travnju skočio 52 posto
TIVAT – Aerodrom Tivat u travnju je ostvarila promet od 59,72 tisuće putnika, što je 52 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada je imala 39,22 tisuće putnika.
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE